avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 625 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Ce șanse am sa mi iau băiatul de la un tata care nu ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Ce șanse am sa mi iau băiatul de la un tata care nu ma respecta ...

Ce șanse am sa mi iau băiatul de la un tata care nu ma respecta ca mama a copilului?prin respect ma refer la faptul ca el atunci cand consuma alcool devine agresiv atat verbal cat si fizic cu mine,eu n am venituri,dar mama mea ma poate ajuta in creșterea copilului,n am carte de munca in România,am lucrat la negru in curățenie si ingrijitoare de bătrâni in afara, nu mi s a facut contract de munca,ma pot angaja, dar nu am cum momentan,sunt singura de poate sta cu băiatul,as vrea sa stiu macar ca îndrumare ce as putea face pe mai departe...tatal băiatului mereu ma amenința ca mi l ia,ca mi rupe picioarele daca incerc sa l mai văd si se potoleste doar cand I se îndeplinesc cerintele sexuale(am dovezi) domiciliul băiatului e pe adresa unde stau eu,tatal lui sta la mine caci la ai lui nu sunt condiții...ce pot sa fac? Un sfat,orice va rog,m ar ajuta mult .
daca inteleg bine, locuiti toti trei in acelasi imobil, iar baiatul are peste 14 ani? pentru inceput puteti sa reclamati tatal copilului la politie pentru violente si sa-l evacuati din imobil tot cu ajutorul politiei.ulterior veti avea nevoie de avocat ca sa puteti transforma masurile politiei (temporare) in actiuni definitive, in instanta
Băiatul are 2 ani jumate,stam la mine din cauza ca tatal lui nu are condiții la el acasa,am stat la el 2 ani jumate aproape,dar nu aveam cum sa crestem băiatul acolo,asa ca ne am mutat la mine,probleme au fost si pe cand eram însărcinată...dar si după,continuă si in prezent aceste probleme...am precizat si in primul mesaj,as avea sanse sa mi iau copilul?ma refer sa ramana cu mine si nu sa l ia tatăl sau inapoi la el acasa,n as vrea sa aiba un viitor rău daca pot spune asa,noi nu suntem nici logodiți...nu as vrea ca băiatul meu sa invete tot ce e mai rău de la el in caz ca mi l ia,am încercat si incerc sa suport multe lucruri de dragul la copil...dar cred ca nici o femeie sau chiar bărbat de ar fi in locul meu n ar accepta sa fie bataie de joc pentru nimeni.

adriandimitriu a scris:

daca inteleg bine, locuiti toti trei in acelasi imobil, iar baiatul are peste 14 ani? pentru inceput puteti sa reclamati tatal copilului la politie pentru violente si sa-l evacuati din imobil tot cu ajutorul politiei.ulterior veti avea nevoie de avocat ca sa puteti transforma masurile politiei (temporare) in actiuni definitive, in instanta

Cereti in instanta ca locuinta copilului sa fie la dvs, iar daca ziceti ca aveti motive întemeiate, cereti sa exercitati singura autoritatea parinteasca, sa cereti pensie de întreținere si evacuarea individului.
Puteti solicita separat ordin de protecție si evacuarea lui ca masura de protecție
Va mulțumesc pentru îndrumare!

gi-jane2 a scris:

Cereti in instanta ca locuinta copilului sa fie la dvs, iar daca ziceti ca aveti motive întemeiate, cereti sa exercitati singura autoritatea parinteasca, sa cereti pensie de întreținere si evacuarea individului.
Puteti solicita separat ordin de protecție si evacuarea lui ca masura de protecție

Daca aveti condiții puteți obține copilul.
Insa, va fi necesar sa aveți avocat nu doar pentru proces ci si pentru îndrumări juridice în caz de urgență.
Altfel, greu...

București 2025

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua. concubina mea are un copil de 15 ani care locuiește ... Emilstoian92 Emilstoian92 Bună ziua. Concubina mea are un copil de 15 ani care locuiește cu mama sa in apartamentul meu proprietate personala. Doar că minorul se poarta cu mine ... (vezi toată discuția)
O intrebare... man15 man15 In cazul unui divort, tatal poate obtine custodia copilului, un baietel care are varsta de 2 ani. Mama a plecat de acasa cu copilul acum 7 luni, si nu l-a ... (vezi toată discuția)
Ajutor!- program de vizita minor herrakiss herrakiss buna seara. am o problema. sper sa ma puteti indruma. am un fiu de 1 si 10 luni, nascut in urma unui concubinaj. ne-am despartit in urma cu cateva luni tatal ... (vezi toată discuția)