avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 631 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Acum 8 luni am semnat un contract de franciza pentru ...
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Acum 8 luni am semnat un contract de franciza pentru cafenea

Buna ziua. Acum 8 luni am semnat un contract de franciza pentru o cafenea. Francizorul se angaja, conform contractului, sa furnizeze containerul si toate echipamentele, training, etc. Am achitat valoarea francizei, dar de atunci nu a venit decat containerul. Contractul nu specifica un termen limita pentru echipare, furnizarea echipamentelor, dar, totusi, 8 luni mi se pare o perioada lunga. Nu am primit decat promisiuni si amanari. Ce pot face in acest caz, pot acționa in instanta pentru recuperarea sumei achitate? Va multumesc.
Ultima modificare: Miercuri, 25 Iunie 2025
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 13:25, 25 Iunie 2025
Daca nu s-a respectat contractul puteți deschide proces.
Trebuie ca avocatul sa analizeze și sa gândească clauzele contractuale în fapt și în drept.

Înainte de proces puteți merge la avocat ca sa vada contractul.

București 2025

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de franciza gyoni8 gyoni8 Va rog foarte mult, daca se poate sa ma ajutati cu un draft de contract de franciza, care sa se apropie cat de cat de cerintele Ordonanţei nr. 52/1997 din ... (vezi toată discuția)
Cerere de valoare redusa - exceptie procesuala SpeedOfSound SpeedOfSound Buna seara! As dori sa cer sfatul unui profesionist intr-o problema de care m-am lovit recent si vreau sa multumesc anticipat tuturor celor ce doresc sa ma ... (vezi toată discuția)
Nerespectarea antecontractului de vanzare-cumparare IronMemo IronMemo Buna dimineata.Va rog frumos daca ma poate ajuta cineva cu un raspuns. In data de 04.05.2015 am semnat un antecontract cu respectivul vanzator ,la care eu am ... (vezi toată discuția)