Bună dimineața, vă rog frumos să mă ajutați cu informație sau dacă există o lege în privința următoare: eu lucrez la o fabrică pe o secție de lipit. În ultimul timp n-au băgat un adeziv puternic la miros și bănuiesc foarte toxic deoarece avem dureri de fiere ,și alte simptome. N-au dat măști dar și prin acestea se simte . Vreau sa menționez ca pentru purtarea lor nu avem nici un fel de grupă, nu ni se da bani de toxicitate și nici lapte. Având in vedere ca spatiu este si ventilat .Am anunțat șefii despre adeziv. O perioadă l-au înlocuit dar acum ne-au adus iarăși... ce aș putea să fac? MULȚUMESC
Despre ce produs este vorba ? Solicitati angajatorului in scris, cu nr. de inregistrare/ data, sa va puna la dispozitie fisa tehnica de securitate a produsului si sa va instruiasca cu riscurile profesionale induse de respectivul produs, cu instructiunile proprii pentru prevenirea AM si BP legate de respectivul produs, sa nominalizeze si sa sa va doteze cu echipament individual de protectie prevazut in fisa tehnica de securitate si sa va dea alimentatia de protectie mentionata in respectiva fisa.
Angajatorul trebuie sa respecte prevederile Legii ssm nr. 319/ 2006 cu modificarile si completarile ulterioare,
-art.13 În vederea asigurării condiţiilor de securitate şi sănătate în muncă şi pentru prevenirea accidentelor de muncă şi a bolilor profesionale, angajatorii au următoarele obligaţii:
.......
e) să elaboreze instrucţiuni proprii, în spiritul prezentei legi, pentru completarea şi/sau aplicarea reglementărilor de securitate şi sănătate în muncă, ţinând seama de particularităţile activităţilor şi ale locurilor de muncă aflate în responsabilitatea lor;
........
g) să ia măsuri pentru asigurarea de materiale necesare informării şi instruirii lucrătorilor, cum ar fi afişe, pliante, filme şi diafilme cu privire la securitatea şi sănătatea în muncă;
h) să asigure informarea fiecărei persoane, anterior angajării în muncă, asupra riscurilor la care aceasta este expusă la locul de muncă, precum şi asupra măsurilor de prevenire şi de protecţie necesare;
.......
q) să asigure echipamente de muncă fără pericol pentru securitatea şi sănătatea lucrătorilor;
r) să asigure echipamente individuale de protecţie;
s) să acorde obligatoriu echipament individual de protecţie nou, în cazul degradării sau al pierderii calităţilor de protecţie.
-art. 14 Alimentaţia de protecţie se acordă obligatoriu şi gratuit de către angajatori, persoanelor care lucrează în condiţii de muncă ce impun acest lucru, şi se stabileşte prin contractul colectiv de muncă şi/sau contractul individual de muncă.
Pentru aceste aspecte, daca nu se rezolva in urma sesizarii de catre dvs. a angajatorului, puteti sesiza ITM in scris. cu nr. de inregistrare/ data.
NGE este o prescurtare si nu apare pe internet ca adeziv.
Pe eticheta ar trebui sa scrie si denumirea chimica a adezivului.
In mesaajul meu din 25 iunie am scris ce trebuie sa cereti de la sefii dvs.
Evaluare risc
marsta
De curand firma la care lucrez a contractat executia unui produs nou care implica lucrul cu vata minerala: taiere la dimensiunea ceruta , cu ajutorul ... (vezi toată discuția)