avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1691 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna ziua. Am divortat de tatal copilului acum cativa ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna ziua. Am divortat de tatal copilului acum cativa ani, la ...

Buna ziua.
Am divortat de tatal copilului acum cativa ani, la notar, cu acordul partilor, fiind intocmita o conventie de divort, custodie comuna, cu drept de vizita maxim pentru fostul sot. In curand va trebui sa parasesc tara, pe o perioada nedeterminata, urmand sa imi schimb job-ul. Copilul are 7 ani acum si va locui la tatal acestuia in perioada respectiva. Cum trebuie sa procedam pentru schimbarea domiciliului minorului? Mentionez ca am fost mereu in legaturi bune cu tatal copilului si nu a fost niciodata nevoie de instanta sau judecata. Nu avem niciunul dintre noi pretentii materiale sau de orice alt fel. Copilul este atasat de amandoi si ne’am ocupat mereu de bunastarea acestuia. Noi vrem doar sa nu existe probleme legale, in acest caz.
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Madalina Pascu , Avocat 20:59, 26 Iunie 2025
Asa cum va spuneam, se poate prin instanta chiar daca ambii parinti sunt de acord. In aceasta situatie, procesul va dura mai putin.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort neterminat - acord ambii parinti pentru vacanta in canada miss_ra miss_ra Ajutati-ne cu un raspuns! Parintii in divort (neterminat), mama locuieste in Canada, tatal in Romania. Copilul crescut de bunici in Romania. Amandoi sunt de ... (vezi toată discuția)
E permis cu copilul/copiii in tabere sau excursii? Pannda Pannda Am o curiozitate: Unul dintre parinti are custodia copilului/copiilor. Celalalt parinte are dreptul sa ia copilul/copiii in anumite perioade de timp ... (vezi toată discuția)
Autoritate parinteasca exercitata de ambii parinti in comun , domiciliul minorei la locuinta mamei raduadriana88 raduadriana88 Buna ziua , De curand s'a stabilit in Instanta , ca minora ( fiica mea in varsta de 5 ani) sa aiba domiciliul la mine ( in calitate de mama ) iar ... (vezi toată discuția)