avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 894 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Bună ziua, Am o nelămurire legată de condiția ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Bună ziua, Am o nelămurire legată de condiția celor 6 luni ...

Bună ziua,
Am o nelămurire legată de condiția celor 6 luni de stagiu de cotizare necesare pentru acordarea concediului prenatal.
Sunt angajată cu contract de muncă începând cu data de 5 februarie 2025. Înainte de acesta, am mai fost angajată până în iulie 2024, după care am avut o perioadă de pauză.

Data probabilă a nașterii este 1 octombrie 2025 și aș vrea să intru în concediu prenatal incepand cu 1 august 2025.

Întrebările mele sunt:
1. La data de 1 august 2025 se consideră îndeplinit stagiul de 6 luni de cotizare chiar dacă luna februarie este lucrată doar de la data de 5?
2. Dacă nu se îndeplinește stagiul la 1 august, este suficient să mai lucrez câteva zile din luna august pentru completare (de exemplu până pe 4-5 august), sau trebuie ca luna august să fie întreagă pentru ca aceasta să conteze ca lună completă la calcul?

Alte discuții în legătură

Pensionare anticipata partiala in educatie OpreaRamona OpreaRamona nascuta la 11 februarie 1963 vechime la 1 octombrie 2015 30 de ani doresc raspuns cand pot iesi la pensie multumesc (vezi toată discuția)
Bună seara! vin și eu cu o nelămurire. octombrie 2016 - iunie ... Sabina T Sabina T Bună seara! Vin și eu cu o nelămurire. Octombrie 2016 - Iunie 2019 - angajată Ro Iulie 2019 - Ianuarie 2020 - străinătate Februarie 2020 - prezent - ... (vezi toată discuția)
Clarificare mod de indexare a pensiei 5752187 5752187 Va rugam clarificari in urmatoarea speta: Varianta 1.Pensionare anticipata partiala conform legii 263/2010 Avem un angajat care are o decizie de ... (vezi toată discuția)