Buna ziua, va rog frumos , ma puteti ajuta cu indicarea prev legale- articole - pe care ma pot baza ca, pentru suspendarea judecatii in civil/malpraxis nu este suficienta inceperea urmaririi penale in rem -si ca este necesară dovedirea inceperiii urmaririi penale in personam ?
Vorbim despre un dosar penal in urma decesului tatalui meu- decedat in 2020, dosar care este tergiversat, inchis /clasat in 2021 si redeschis - reluarea urmaririi penale in 2022 , in prezent sunt la a 5a plangere privind tergiversarea, s-au acordat termene de cate 3 luni ptr solutionare si nu s-au respectat, Este o vădită intenție de mușamalizare si implinire a termenului de prescriere, În 2024 am depus in civil ptr malpraxis, in penal este in rem din 2020-2021, iar acum au suspendat civilul/malpraxis pana la solutionarea penalului in care avem in rem desi persoanele care au comis faptele sunt cunoscute cu acte depuse in dosar, semnate/parafate, audiate, sunt declaratii prin care s-au autoincriminat , etc. Doresc sa fac recurs impotriva suspendarii in civil dispuse pe art 413 alin 1 punct 2. ncpc - avand in vedere dosarul penal cu in rem care nu se mai finalizeaza din 2021, judecatorii in plangerile ptr tergiversare au consemnat ca au constatat durate de nelucrare ce depasec 3 ani si 9 luni - asa am decis sa depun in 2024 si actiune in civil, sperand ca se vor misca lucrurile cumva.
Asadar, va rog frumos sa ma ajutati cu prev legala- articole- cu care sa imi pot sustine recursul impotriva suspendarii civilului pe art 413 alin 1 punct 2 ncpc, avand in vedere ca in penal este inca faza de completare a cercetarii in rem, care treneaza din 2021, de cand instanța a dispus redeschiderea dosarului si completarea cercetarii/urmaririi penale, nesolutionata in niciun fel pana la aceasta data (26.06.2025).
Multumesc.