avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1589 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... suspendare proces civil
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

suspendare proces civil

sunt intr-un proces civil. daca am facut si o plangere penala si dosarul se afla in studiu la politie, cand se suspenda civilul? cand dosarul ajunge la procuratura sau cand i se aduce la cunostinta judecatorului ca dosarul este la politie?
Este vorba despre un caz de nulitate act pe civil iar pe penal fals si uz de fals.
Ma pot opune suspendarii?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Maria Adriana Marinescu , Consultant resurse umane 15:40, 26 Iunie 2025
Buna ziua,
Suspendarea se va face doar daca se va ajunge la trimitere in instanta.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Suspendarea este facultativa, instanta de judecata o dispune.
De principiu, pentru suspendarea judecarii procesului civil, inceperea urmarii penale in rem nu este suficienta, fiind necesara dovedirea inceperii urmaririi penale in personam.
Am intrebat pentru ca judecatorul a cerut sa i se spuna la urmatoarea sedinta stadiul dosarului penal iar politistul de caz mi'a spus ca daca ii aduc nr si stadiul atunci se va suspenda ch minim 6 luni civilul...
Mi'ati mai raspuns legat de cazil meu, cu cei doi samsari de masini.

Ioana Stoica a scris:

Suspendarea este facultativa, instanta de judecata o dispune.
De principiu, pentru suspendarea judecarii procesului civil, inceperea urmarii penale in rem nu este suficienta, fiind necesara dovedirea inceperii urmaririi penale in personam.

Polițiștii doar isi dau cu parerea sunt total depășiți în general, cu atat mai mult nu stiu nimic despre procedura civila.
Paradoxal e ca si avocatul meu a spus acelasi lucru ca si politistul... de aceea vreau sa stiu daca eu spunandu'i judecatorului ca dosarul e la politie in studiu nu o sa traga linie si sa zica ca suspenda civilul in asteptarea solutiei din penal... Si atunci o sa ma intind cu luni bune cu judecata...

CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT a scris:

Polițiștii doar isi dau cu parerea sunt total depășiți în general, cu atat mai mult nu stiu nimic despre procedura civila.

Ultima modificare: Miercuri, 10 Aprilie 2019
Diamandi, utilizator

Alte discuții în legătură

Recurs impotriva suspendarii art 413 alin 1 pct 2 ncpc buna ziua, va rog frumos , ma puteti ajuta cu indicarea prev ... Maria Adriana Marinescu Maria Adriana Marinescu Buna ziua, va rog frumos , ma puteti ajuta cu indicarea prev legale- articole - pe care ma pot baza ca, pentru suspendarea judecatii in civil/malpraxis nu ... (vezi toată discuția)
Suspendare proces sile2011 sile2011 buna ziua va rog ca sa ma ajutati cu o problema. se poate suspenda un proces civil , daca sa inceput urmarirea penala IN REM sub aspectul infractiunii? inca ... (vezi toată discuția)
Ce se intampla cu martorii acuzati de marturie mincinoasa aidu aidu Am depus plangere penala impotriva martorilor care au facut marturie mincinoasa in procesul civil. Am atasat ca dovada inregistrarea audio a sedintei de ... (vezi toată discuția)