avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 703 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vanzare teren indiviziune cand un coproprietar nu a ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vanzare teren indiviziune cand un coproprietar nu a facut succesiunea de 30 ani

Mai multi coproprietari cu diferite procente asupra a trei loturi de teren. Dorinta comuna e de a vinde aceste locuri. Problema e ca pe o treime din terenuri mostenitorii nu au facut succesiunea si nici nu se ostenesc sa o faca desi in principiu sunt de acord cu vanzarea. Ce se poate face ?
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 04:24, 4 Iulie 2025
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Asa este. Dar asta presupune ca acel coproprietar sa aibă un act de proprietate pentru cota respectivă.
Și anume: fie un certificat de moștenitor emis de notar, fie o hotărâre judecătorească.
Or, cum sa înstrăineze ceva ce legal nu au?
Eu am legal acest act de mostenire pentru cota mea de teren. Ceilalti nu au facut succesiunea pentru cotele lor si nu se ostenesc sa le faca. Deci eu sunt in regula pentru cota mea de 33% avand act de proprietate si acum cadastru ca nou act de proprietate decota mea
Da, și in aceste condiții, dvs vă puteți vinde cota oricui doriți, urmând ca cel care va cumpăra sa rămână în indiviziune, în locul dvs, cu ceilalți coproprietari.
Însă e greu de găsit un cumpărător dispus sa cumpere doar o cotă parte și nu tot bunul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare cota 1/2 dintr-un imobil costico68 costico68 Detin 1/2 cota indiviza dintr-o casa la tara si as dori sa stiu daca pot sa vand partea mea fara sa fie necesara semnatura celeilalte parti aflate in ... (vezi toată discuția)
Am 1/4 dintr-un apartament pot vinde fara celalalt proprietar? lumymm lumymm AM IN PROPIRETATE O COTA PARTE DE 1/4 DINTR-UN APARTAMENT CU 2 CAMERE. CEALALTA COTA O ARE O CUNOSTIINTA DE-A MEA CU CARE NU MA MAI INTELEG. AS DORI SA STIU ... (vezi toată discuția)
Testament Sumlanschi Florentina Sumlanschi Florentina BENEFICIARUL UNUI TESTAMENT INCHEIAT IN IANUARIE 2006 ( LEGATAR UNIVERSAL ) , POATE CERE DUPA 2 ANI PUNEREA SUB INTERDICTIE A CELUI CARE I-A FACUT ... (vezi toată discuția)