avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1303 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Dreptul muncii-Angajatorul a indicat posibilitatea ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Dreptul muncii-Angajatorul a indicat posibilitatea contestării ...

Dreptul muncii-Angajatorul a indicat posibilitatea contestării n avertisment scris la instanța teritorială de pe lângă sediul acestuia și nu de la domiciliul angajatului, așa cum prevede Art.269 din Codul muncii.
Avertismentul scris este nul sau nu?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:40, 1 Iulie 2025
Cererile privind litigiile de munca se adresează tribunalului în a cărei circumscripţie reclamantul îşi are domiciliul, reşedinţa sau locul de muncă ori, după caz, sediul.

In speta, Codul Muncii prevede ca litigiul se poate introduce si la Tribunalul in a caruia raza are locul de munca reclamantul.
Ultima modificare: Vineri, 27 Iunie 2025
Cornel Vasile, Consilier juridic
Vă mulțumesc. Art.269 din Codul muncii actualizat 2025 spune:"..se adresează instanței competente în a cărei circumscripție reclamantul își are domiciliul sau reședința ori, după caz, sediul." Nicidecum locul de muncă. Deci angajatorul a indicat o instanță necompetentă în speță.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cititi-l inca o data Codul Muncii. .. nu preluati date neactualizate.

Art. 269
(1) Cauzele referitoare la conflictele individuale de muncă și conflictele colective de muncă se soluționează în primă instanță de către tribunal.
(2) Cererile referitoare la cauzele prevăzute la alin. (1) se adresează tribunalului în a cărei circumscripție reclamantul își are domiciliul, reședința sau locul de muncă ori, după caz, sediul.
(3) Dacă sunt îndeplinite condițiile prevăzute de Codul de procedură civilă pentru coparticiparea procesuală activă, cererea poate fi formulată la instanța competentă pentru oricare dintre reclamanți.
(la 25-05-2023, Articolul 269 din Capitolul II , Titlul XII a fost modificat de Punctul 4, Articolul II din ORDONANȚA DE URGENȚĂ nr. 42 din 24 mai 2023, publicată în MONITORUL OFICIAL nr. 459 din 25 mai 2023 ) Capitolul III Reguli speciale de procedură

[ link extern ]
Ultima modificare: Vineri, 27 Iunie 2025
Cornel Vasile, Consilier juridic
Cu tot respectul, m-am uitat în Codul muncii 2025. Nu apare locul de muncă.
Am revăzut, cred că aveți dreptate, dar modificarea s-a făcut în mai 2023. Avertismentele au fost date în decembrie 2022, când era in vigoare Art.269 așa cum am formulat eu. Fără opțiunea de a contesta la instanța de pe raza locului de muncă. Insist, a fost trecută o instanță necompetentă.

Alte discuții în legătură

Conflicte de munca de drept maya87 maya87 Buna ziua! As vrea sa va intreb care este prima instanta la care trebuie sa inaintez o cerere in cazul existentei unui conflict de munca de drept? De ... (vezi toată discuția)
Unde depun actiunea ? chitoiu chitoiu Servus tuturor. Carei instante ma adresez pentru a chema in judecata firma la care am lucrat , la cea unde domiciliez eu ,sau la cea de resedinta al paratei , ... (vezi toată discuția)
Competenta teritoriala conflict de munca laura-jurist laura-jurist buna ziua m-ar interesa daca au aparut modificari legislative cu privire la competenta teritoriala in cazul conflictelor de munca. am auzit opinii cum ca ar ... (vezi toată discuția)