Buna seara, am o nelamurire. Pe scurt, parintii decedati in 1991 tata si 2022 mama si am avut doar un frate, decedat 2001, care are un fiu. Acum au sosit doua mandate postale pe numele parintilor cu niste actiuni, pe care pentru a le mosteni eu si nepotul meu, in loc de 4 certificate de mostenitor, doua pt mine si 2 pt nepot, de la notar imi spune ca intai mama il mosteneste pe tata, impreuna cu mine si fratele meu, apoi nepotul pe fratele meu si apoi eu si nepotul o mostenim pe mama si ies 6 certificate de mostenitor. Cum este corect?
pai daca mama este decedata deja la momentul in care au sosit mandatele, cum sa mai mosteneasca pe cineva, ca asta nu inteleg, mosteneste decedatul?????
romascanu
Moderator 2din 2 utilizatori consideră acest răspuns util
Nu are importanță când o fi sosit ... ce o fi sosit.
Era vie in clipa decesului soțului ei?
Atunci îl moștenește. Și moștenește nu numai ceea ce (știați că) avea defunctul, ci și ceea ce se descoperă mai târziu ca ar fi avut.
De fapt, sunt 3 moșteniri de dezbătut, după fiecare decedat: după tata, după mamă și după frate.
(= 3 certificate. Și primiți fiecare câte două exemplare - că imi pare că le-ati numărat si pe-astea, dar nu chiar pe toate)
raluk0207
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Da, moștenește decedatul.
Faptul că un moștenitor a murit ulterior, nu înseamnă că iese din calcul.
La data morții tatălui, mama exista și era în viață.
Iar prima condiție ca un moștenitor sa moștenească este ca el sa existe la data deschiderii moştenirii (adică la data decesului tatalui)
Casa parintilor
Ghinda02
Daca apartamentul in care locuiesc este al parintilor mei, luat dupa Revolutie, pe numele amandorura voi mostenii vreun procentaj dupa moartea unuia din ... (vezi toată discuția)