avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1000 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Am mostenit o masina de la tatal meu decedat. Sunt ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Am mostenit o masina de la tatal meu decedat. Sunt obligata sa ...

Am mostenit o masina de la tatal meu decedat. Sunt obligata sa deschid rol la fisc pentru ea.? Doresc sa vand masina in cel mai scurt timp, pana in 30 de zile de la obtinerea certificatului de mostenitor. Partea tatalui din masina a fost impartita intre mine si sora mea (mama renuntand la partea ei din jumatea tatalui decedat) , 1/2 ramanand mamei. Cam ciudat o masina sa aiba 3 proprietari in conditiile in care ai anuntat notarul ca vrei sa o vinzi. Acum am facut o noua partajare a masinii (impreuna cu mama si sora mea) eu devenind unic proprietar. As dori sa intreb daca trebuie sa o inscriu la fisc pe numele meu sau pot sa o vand asa (fara sa o inscriu la fisc) , pe baza actului de partajare, unde scrie ca eu sunt unic proprietar?Multumesc.
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 10:34, 28 Iunie 2025
Dacă nu e înregistrat pe numele dvs, nu puteți sa-i puneți la dispoziție fiscalul cumpărătorului. Iar acesta n-o va putea înmatricula
Ultima modificare: Vineri, 27 Iunie 2025
adriandimitriu, utilizator
Nu e ciudat, ci asa e legal.
Fiecare moștenitor moștenește o cotă parte stabilita de lege, indiferent de ce vreți dvs sa faceți după aia cu bunul respectiv.
Va trebui sa o înmatriculați întâi și apoi sa o vindeți. Nu e ceva anevoios.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dacă soția a divorțat acum 30 de ani având și un copil cu ... 220371 220371 Dacă soția a divorțat acum 30 deani având și un copil cu soțul după divorț soția a cumpărat un apartament pe numele ei între timp soția a decedat a ... (vezi toată discuția)
Procura notariala maria dinca maria dinca Buna ziua. Ma intereseaza sa stiu daca se poate face o imputernicire notariala prin care eu in calitate de fiica sa il reprezint pe tatal meu la dezbaterea ... (vezi toată discuția)
Circulatie cu masina tatalui decedat. Robert_Avramescu Robert_Avramescu Masina este inscrisa pe numele tatalui meu care a decedat. In acte el este proprietar. Eu sunt unicul fiu. Mama traieste. Pot circula legal cu masina? Trebuie ... (vezi toată discuția)