avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 359 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Am cumpărat o mașină, dar vânzătorul nu mi-a dat ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Am cumpărat o mașină, dar vânzătorul nu mi-a dat fiscalul și acum nu mai răspunde. Ce pot face?

Am fost să cumpăr o mașină, am văzut-o, totul părea în regulă. Am făcut contractul de vânzare-cumpărare online, l-am completat corect, am semnat amândoi, am plătit și am luat mașina.

Vânzătorul mi-a spus că nu are fiscalul pe loc, dar că îl va trimite imediat ce îl ridică de la primărie. De atunci, nu mai răspunde deloc. L-am sunat, i-am trimis mesaje, nimic.

M-am interesat direct la primăria lui și mi s-a spus că nu i se poate elibera fiscalul pentru că are datorii la taxe și impozite.

Acum sunt într-o situație complicată: am doar contractul semnat (hârtia de la contract-auto.ro) și mașina, dar nu pot să o înmatriculez fără fiscal. Nu am nicio altă cale să dau de el.

Întrebarea mea este: îl pot da în judecată? Există vreo soluție legală ca să pot înmatricula mașina fără fiscal, având contractul semnat?
Dacă a mai trecut cineva printr-o situație similară, aș aprecia orice sfat. Chiar nu știu ce pași să urmez de aici încolo.
Cel mai recent răspuns: adriandimitriu , utilizator 00:27, 29 Iunie 2025
Cred ca nu ați întocmit un act legal in cele 5 exemplare, fiscalul nu e un act separat.
De șters.
Ultima modificare: Vineri, 27 Iunie 2025
latka, utilizator
i-am lasat 4 contracte si am oprit eu unul pentru drum, semnat. Fiscalul, adica acel contract stampilat de primarie nu il am.
Atunci ar fi trebuit sa fie completat de catre primăria respectivă, ca să fie legal.
neacsu_alex2099 a scris:

i-am lasat 4 contracte si am oprit eu unul pentru drum, semnat. Fiscalul, adica acel contract stampilat de primarie nu il am.

Nu ați respectat metodologia de întocmire și transmitere a contractului. În acest moment, contractul e nul

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare masina in alt judet j_add j_add Buna ziua! Vreau sa vand masina inmatriculata in jud. X. Cumparatorul e din judetul Y. Cum pot face ca dupa vanzare, cumparatorul sa poata pleca in aceeasi ... (vezi toată discuția)
Salut, am cumparat un vehicul din alt judet. am contract de vanzare ... Catalin9871 Catalin9871 Salut, am cumparat un vehicul din alt judet. Am contract de vanzare cumparare, 3 exemplare, stampilate de fiscul vanzatorului. Nu inteleg exact la ce se refera ... (vezi toată discuția)
Vanzare auto jimisv jimisv Am vandut un autoturism unei persoane incheind contract de vanzare cumparare la un birou acte auto.In momentul cand sotia mea a mers la primarie sa puna ... (vezi toată discuția)