avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 683 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Publicitate nesolicitata - cum scap de ea?
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Publicitate nesolicitata - cum scap de ea?

Primesc zilnic zeci de mesaje publicitare pe adresa de email. As dori sa nu mai primesc aceste mesaje. Daca ma inregistrez intr-un registru gen " no call list ", am garantia ca nu voi mai primi mesaje publicitare pe email si pe telefon ? Exista o lege care obliga comerciantii sa nu-mi trimita mesaje publicitare daca eu am declarat in mod expres ca nu doresc sa primesc publicitate ?
Ultima modificare: Miercuri, 13 Martie 2013
darian72, utilizator
Desi SPAM-ul este interzis prin lege, din pacate in Romania, nu am auzit de nicio amenda aplicata unui spammer.

Legea nr.506/2004
Art.12 - Comunicările nesolicitate
(1) Este interzisă efectuarea de comunicări comerciale prin utilizarea unor sisteme automate de apelare care nu necesită intervenţia unui operator uman, prin fax ori prin poşta electronică sau prin orice altă metodă care foloseşte serviciile de comunicaţii electronice destinate publicului, cu excepţia cazului în care abonatul vizat şi-a exprimat în prealabil consimţământul expres pentru a primi asemenea comunicări.
(2) Fără a aduce atingere prevederilor alin. (1), dacă o persoană fizică sau juridică obţine în mod direct adresa de poştă electronică a unui client, cu ocazia vânzării către acesta a unui produs sau serviciu, în conformitate cu prevederile Legii nr. 677/2001, persoana fizică sau juridică în cauză poate utiliza adresa respectivă, în scopul efectuării de comunicări comerciale referitoare la produse sau servicii similare pe care acea persoană le comercializează, cu condiţia de a oferi în mod clar şi expres clienţilor posibilitatea de a se opune printr-un mijloc simplu şi gratuit unei asemenea utilizări, atât la obţinerea adresei de poştă electronică, cât şi cu ocazia fiecărui mesaj, în cazul în care clientul nu s-a opus iniţial.
(3) În toate cazurile este interzisă efectuarea prin poştă electronică de comunicări comerciale în care identitatea reală a persoanei în numele şi pe seama căreia sunt făcute este ascunsă sau în care nu se specifică o adresă valabilă la care destinatarul să poată transmite solicitarea sa referitoare la încetarea efectuării unor asemenea comunicări.

Referitor la spamul de pe mail aveti urmatoarele variante:
1.- intrati pe fiecare mesaj si "dati" dezabonare
- riscul este sa se vada ca adresa de mail este activa si sa primiti acelasi mesaj comercial

2. - raportati mesajul ca SPAM (daca puteti identifica ID-ul (Internet Protocol Address)
- trimiteti o sesizare provider-ului de internet (I.S.P.) in care ii solicitati blocarea contului de la care primiti spam.



~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

E-mail spam Istvan73 Istvan73 Buna ziua! Care sunt criteriile unei scrisori de intentie / oferta, ca sa fie legal, sa nu fie considerat spam? Si daca este vorba de o adresa de e-mail pe un ... (vezi toată discuția)
Spam Tinu21 Tinu21 Cum pot scapa de o firma care imi tot trimite mesaje,desi eu m-am dezabonat de 2 ori.Vazand ca nu se intampla nimic,a 2 -a oara ,am facut un print screen,sa am ... (vezi toată discuția)
Intrebare introducere disclaimer pt. publicitate ContSters130254 ContSters130254 Hello. Pot insera un text in mail-urile pe care urmez sa le trimit clientilor, atat cei activi/inactivi cat si cei potentiali, fara ca acest mail sa nu fie ... (vezi toată discuția)