avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 477 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Mailuri primite fara acordul meu
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Mailuri primite fara acordul meu

Buna ziua ,
nu mai doresc sa primesc pe mailul privat diversele instiintari trimise catre toti locatarii sau instiintarile de plata , am facut Unsubscribe , am trimis o solicitare in scris in acest sens Presedintelui Asociatiei :
Am primit un raspuns halucinant cum ca mesajele nu sunt spam si nu se poate face Unsubscribe .
Nu cred ca problema este ca sunt sau nu spam , pur si simplu nu mai vreau sa primesc pe adresa privata de mail astfel de mesaje , o sa le urmaresc la Avizier .
Credeti ca pot scapa cumva de aceste mesaje , fara sa blochez mailul Asociatiei ? Mie mi se pare un abuz ca cineva se considera total indreptatit sa-mi trimita mailuri , iar eu nu pot face nimic in acest sens , practic nu am drept la o viata privata .

Citat din mesaj :
"Aceste mesaje nu constituie spam ci o obligatie legala si administrativa iar pentru acest tip de corespondenta administrativa nu se poate solicita dezabonarea".

Probabil doar actiune in instanta ....ati mai intalnit asa ceva ?

Multumesc

Ultima modificare: Sâmbătă, 28 Iunie 2025
locatar_rebel, utilizator
Cel mai recent răspuns: locatar_rebel , utilizator 22:37, 16 August 2025
3 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ca sa faca ce , stimate @locatar_rebel , pentru care beneficii ar abuza de functie ? cred ca si eu - ca multi altii - fac parte din “ toata lumea “ , dar nu am a ma plange de presedintii asociatiei pe care i-am avut de-a lungul vietii … Al dvs. pare ca chiar isi da silinta , nu credeti ? nu ia hotarari de unul singur , le supune votului AG , alege cea mai convenabila solutie , impreuna cu comitetul , etc. Pentru ce va legati de lucruri mai mult decat marunte ? cu politie , parchet , si alte asemenea ? Nu vreti sa cititi mail-urile , marcati-le si trimiteti-le la cos . E chiar lipsit de maturitate sa faceti o obsesie din lupta ( degeaba ) cu comitetul asociatiei . Daca - intr-adevar - ati trimis 534 mail-uri cu solicitari , reclamatii , sesizari , etc. intr-o perioada de nici 2 ani , asta nu are alt nume , decat hartuire . E o medie de cam 1 reclamatie pe zi , ceea ce e mult prea mult . Presedintele ( sau oricine ) NU va poate scoate din bloc , cata vreme nu doriti sa plecati , nu are cum . Nu-i vorba ca va baga la inchisoare , ca nici asta nu poate , dar si el are dreptul sa se planga organelor statului . Daca faptele dvs. incalca legea , acestea vor hotari ce masuri vor lua , nimeni altcineva . Practic - atacati si dupa , strigati ca din gura de sarpe ca sunteti victima . De ce nu candidati , la urmatoarea AG , la presedintia asociatiei ? daca vecinii dvs. , in numar suficient , sunt nemultumiti , si daca vor avea incredere in dvs. , va vor vota .
Ultima modificare: Sâmbătă, 16 August 2025
CHKa, utilizator
Stimate CHKA ,
aceleasi lucru il zic si eu , daca am solicitat scris sa nu mai primesc mailuri generale de Informare, ce e asa greu sa ma scoti din lista de distributie .Am apasat si Unsubribe ....
Unde scrie in legea 196/2018 ca proprietarii sunt obligati sa ofere mailuri personale pana cand pleaca din bloc ????

Va inselati , Presedintele si CEX sau oricare alte persoane fizice pot sa faca presiuni ca sa plec din bloc , sa-l intrebati pe preferatul dvs despre sedinta CEX 13.11.2024 , nici pana in ziua de azi nu au avut bunul simt sa-mi spuna ca a fost o neintelegere sau ca ne-am aprins in discutie .... Asta cum se numeste , nu cumva Amenintare sau Intimidare ?
Intre timp ne-au scos din grupul de WA , o super fapta de vitejie de povestit nepotilor, dar astea sunt istorii pe care le stiu politistii de la Sectia 9 care l-au convins pe preferatul dvs sa nu ne mai injure si ameninte , sa nu mai trimita mailuri dupa ce s-a apasat Unsubscribe .
Ceea ce si face , iar mailurile pe care le primesc acum la solicitari contin fraza
"Acest mesaj nu face parte dintr-o listă de distribuție și este trimis exclusiv ca urmare a cererii primite de la dvs.
Dacă doriți să reluăm comunicările regulate, vă pot adăuga din nou în lista de informare, doar cu acordul dvs. expres."

Deci se poate , frumos , elegant , fara nervi , conform legilor . Ce rost are atunci raspunsul Presedintelui preferat ?

Cat despre cele 1001 de mailuri/sesizari va stau la dispozitie in Maior Coravu 57 , pe banci , oricand , pentru a va oferi listat solicitarile dar mai ales raspunsurile Presedintelui preferat .Veti avea raspunsul la ce sa faca cu "fonctia" .....

Imi permit sa va reamintesc ca am mai avut pe aici un alt Presedinte la fel de preferat care tot asa declara ca e sarac si cinstit , in schimb a facut totul pentru a ramane la putere , nu a contat peste cine a calcat , vezi Revolutie , mineriade , Regele Mihai etc .
Oameni din astia neinteresati dar care vor ei sa fie Presedinti pentru a face bine ca sa nu fie rau .....
Multa sanatate la toata lumea !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am si eu o propunere - mail-uri de la avocatnet clase74 clase74 ce-ar fi daca ati grupa toate informatiile din cursul unei zile ( de fapt toate mail-urile) intr-unul singur, maxim 2 ( dimineata si seara, de exemplu) si nu ... (vezi toată discuția)
Intrebare introducere disclaimer pt. publicitate ContSters130254 ContSters130254 Hello. Pot insera un text in mail-urile pe care urmez sa le trimit clientilor, atat cei activi/inactivi cat si cei potentiali, fara ca acest mail sa nu fie ... (vezi toată discuția)
Publicitate nesolicitata - cum scap de ea? darian72 darian72 Primesc zilnic zeci de mesaje publicitare pe adresa de email. As dori sa nu mai primesc aceste mesaje. Daca ma inregistrez intr-un registru gen \\\\" no call ... (vezi toată discuția)