avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1666 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... In cazul in care un copil este adoptat ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

In cazul in care un copil este adoptat ...

Buna ziua,am si eu o intrebare daca ma puteti ajuta.
In cazul in care un copil este adoptat iar parintele adoptiv prin testament a transmis bunurile unui nepot, copilul adoptat mai poate primi ceva din bunuri?
Este mostenitor rezervatar. Mentionez ca tatal adoptiv inca traieste.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 17:01, 28 Iunie 2025
Dupa decesul părintelui poate ataca testamentul, va mosteni rezerva succesorala, adica jumatate din tot
Ultima modificare: Sâmbătă, 28 Iunie 2025
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Testament grazzia grazzia Buna ziua! Daca eu sunt fata din prima casatorie a mamei mele (mama mea fiind in viata) si mi-a facut un testament (cum ca imi lasa mie toate bunurile) ... (vezi toată discuția)
Testament pentru copiii dati in adoptie marlena80 marlena80 Buna ziua, Doresc sa aflu daca un parinte supravietuitor poate lasa mostenire prin testament unui copil dat in adoptie; Inafara de copilul dat in adoptie mai ... (vezi toată discuția)
Testament - intrebari gabicluj gabicluj Buna ziua. Am o nelamurire legata de procedura care se urmeaza pentru executarea unui testament. Pe scurt: Daca defunctul lasa mostenire prin testament, toate ... (vezi toată discuția)