avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1295 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Intabulare casă. Bună ziua! Aș dori să știu ce ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Intabulare casă. Bună ziua! Aș dori să știu ce acte și taxe îmi sunt necesare ...

Bună ziua! Aș dori să știu ce acte și taxe îmi sunt necesare pentru intabulare unei case construite în anul 2017 în sat Miclesti, comună Miclesti, județul Vaslui.
Am cumpărat un teren în anul 2017, pe care l-am intabulat și pe care am construit o casă, în același an, fără autorizație de construcție,
Vă mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 17:11, 29 Iunie 2025
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Trebuie sa reactualizati documentația cadastrala (astfel incat sa apara casa) si sa obțineți de la Primarie un certificat de atestare a edificarea construcției, pentru care aveți nevoie în prealabil de un raport de expertiză tehnică. Costurile aproximative ale expertizei sunt între 2.000- 4.000 lei.
Abia după ce aveti certificatul de atestare a edificarii construcției o sa puteți face intabularea. Va mai fi și tariful de intabulare de 0,15% din valoarea casei.
Plus costurile actualizării documentației cadastrale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Edificare imobile construite fara autorizatie de constructie ady09 ady09 va rog sa-mi spuneti prevederile legale cu privire la modalitatile de edificare a unui imobil construit fara autorizatie de constructie , cladire construita ... (vezi toată discuția)
Buna ziua am construit o casa si acum vreau sa inchid autorizatia ... danftom danftom Buna ziua Am construit o casa si acum vreau sa inchid autorizatia de construire ca am terminat casa. Terenul este pe numele meu, autorizatia este pe numele ... (vezi toată discuția)
Casa construita inainte de 1989 leusan leusan Am mostenit o casa.Terenul pe care a fost construita este cumparat cuacte de v/c din 1955, transcris in registrul detranscriotiunii al tribunalului respectiv ... (vezi toată discuția)