avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 475 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Sora mea mai în vârstă a decedat în urmă cu patru ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Sora mea mai în vârstă a decedat în urmă cu patru ani ...

Bună ziua,am și eu o întrebare dacă ma puteți ajuta. Sora mea mai în vârstă a decedat în urmă cu patru ani ea neavând copii, în calitate de frate am dreptul la moștenire în cazul în care nu există din partea ei un testament iar soțul trăiește. Și cum as putea dobândi această moștenire având în vedere faptul că eu nu dispun de certificatul de deces al surori mele sau alte acte necesare pentru a dovedi în instanță .mulțumesc
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 17:55, 29 Iunie 2025
Dvs veti mosteni jumatate din averea suroii si sotul ei jumătate. Cu el ati vorbit?
Dvs trebuia sa acceptati mostenirea in termen de un an, sper ca ati facut-o macar tacit.
Ultima modificare: Duminică, 29 Iunie 2025
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Părinții mei au decedat. aveau trei copii din ... Cinesice@$ Cinesice@$ Bună seara! Părinții mei au decedat. Aveau trei copii ...din care unul a decedat.( o sora a noastra)..imediat dupa decesul parintilor.. si am ramas doi ... (vezi toată discuția)
Succesiune deschisa de nepoti ??? mirelahanganu mirelahanganu Buna ziua , Am si eu nevoie de parerile dvs . Situatia este urmatoarea : Sot si sotie - proprietari ai unui apartament cumparat dupa 1989 Sotul a ... (vezi toată discuția)