avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 590 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună ziua. Locuiesc in casa bunicilor, iar tatăl meu ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună ziua. Locuiesc in casa bunicilor, iar tatăl meu și mama ...

Bună ziua. Locuiesc in casa bunicilor, iar tatăl meu și mama in aceeași curte . Tata mai are 2 surori în viața care au spus că renunță la partea lor. Mai exista și terenuri rămase de la bunici. Eu am un frate care a venit în seara asta și a luat un teanc de dosare, fara sa spună ce face , doar daca l am întrebat. A spus că merge la primărie să intabuleze casa că acum este gratuit. Vreau să întreb dacă este posibil sa o intabuleze pe numele lui, daca tata mai este încă în viață? Menționez că fratele meu este și consilier în primărie. Și a făcut și atelierul de muncă aici în curte , fara să întrebe pe nimeni, deși mai are alte 3 proprietăți pe numele lui unde ar fi avut destul loc sa și construiască atelierul ( are alte planuri cu acele proprietăți, să facă pensiune etc). Va rog sa mi răspundeți, sunt disperată. Eu nu am nimic pe numele meu și nu am nici banii lui. Plus că a luat și cardurile cu pensiile părinților, și ne aduce bani de trăit sub 2000 lei pe lună, pe motiv că vrea să renoveze casa in care stau părinții. A renovat doar o cameră anul trecut, și de atunci în fiecare lună spune că vine meseriașul sa continue luna următoare, așa a trecut jumătate de an și nu a mai venit. Nu mai am încredere în el , face totul doar pt bani. Menționez că eu nu am serviciu din cauza unor probleme medicale. Ce as putea sa fac in situația asta? Părinții mei nu i spun nimic, eu trebuie sa i cer și bani să avem de mâncare din pensia lor, și cu greu aduce 200 - 300 lei din pensie pe săptămână, rar când aduce 500 să fac cumpărături de la oraș.
Ultima modificare: Duminică, 29 Iunie 2025
LumyMC, utilizator
Cel mai recent răspuns: SunnyXxxX , utilizator 06:48, 30 Iunie 2025
Cu tot respectul - dvs. traiti pe pensiile parintilor ??? Va intretin ei ? Hmmm… Oare lor le convine ? Ce credeti ca puteti face ? Parintii sunt in viata , daca ei nu-i spun nimic ( ca asa ziceti ) , inseamna ca sunt de acord , iar dvs. nu aveti nici un drept sa va amestecati in asta . E intre ei si fiul lor . Tot ei - la fel , daca vor - pot sa-si ceara inapoi cardurile . Dar NU dvs.
Eu am lucrat până acum câteva luni , deci este doar o perioadă acum din cauza că am ceva probleme de sănătate, și cum are el dreptul să ia din pensii banii sa meargă la nunti fara le spună a lor mei, cred că și eu am dreptul daca nu pot lucra momentan sa am ajute părinții. Și știu că părinții trebuie sa ii ceara cardul nu eu , eu asta le am tot zis, dar tot așa cum a avut e dreptul să le ia , așa am și eu dreptul să le cer . Deci și el se folosește de banii lor, în fiecare lună, nu pt că nu are ci pt vrea și mult
Dar e normal sa ia el cardurile părinților după dvs? Eu nu le-am luat niciodată! Cum sa fac așa ceva? Dar despre renovarea de care tot zice el , că vine omul în ianuarie, februarie, martie și nu a venit nici până acum , că zicea că de aia aduce așa puțin bani să rămână pt renovat. Dar el scoate banii din cont și îi cheltuiește in folosul lui. Și atunci eu daca am o perioadă mai grea nu ar trebui să mă ajute părinții??
Oare părinților le convine că fratele meu sa le ia banii? Sa nu aibă bani in casa doar 1 data pe săptămână, 200 ,300lei ?Oare le convine să pună el banii lor la nunțile la care merge??? La asta v ati gândit? Și că vrea să ea el casa bunicilor, unde am și eu dreptul, e normal?
LumyMC, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dacă fratele dumnv nu are nici un act gen donatie contract vânzare cumpărare nu poate intabula casa pe numele lui.( dacă ambii părinții sunt in viață)
Cam abuziv fratele cu cardurile părinților.
Este foarte posibil ca fratele să aibă o înțelegere tacită cu părinții.( încercați să aflați dacă părinții i au făcute acte fratelui ( gen donatie, ctrvc)
Trebuie să înțelegeți că în cazul ambelor acte le puteți ataca la succesiunea părinților ( atât donația cât și ctrvc)
Este foarte grav pentru dumnv dacă părinții au făcut cu fratele contract de întreținere.
Încercați să strângeți probe împotriva acestuia.
Ce problemă medicală aveți dumnv? Rezolvați cumva problema( dacă nu mai puteți lucra încercați să aveți o pensie pe caz de boală)
Sunt convins că nu aveți încredere în fratele dumnv.
Este foarte posibil să vă evacueze din locuință după decesul părinților.

SunnyXxxX, utilizator
Mulțumesc pentru răspund, demult mă gândesc că poate să mă dea afară, mai ales acum daca intabulează pe numele lui. A mai spus o dată să plec din camera mea, că vrea să aducă chiriași mai mulți în casă și eu să plec la un unchi in oraș să stau acolo o perioadă mai lungă, M am simțit f nasol... Și totul că să câștige el bani. Pensie o sa mi fac , deși e foarte mică , și caut și ceva de muncă de acasă.
Încercați să vorbiți cu surorile tatălui, să vă cedeze partea lor..Strângeți probe împotriva fratelui ( dacă își respectă părinții ( le asigura, hrană, îmbrăcăminte etc)
Și contractul de întreținere se poate contesta în instanță la fel ca donația ctrvc etc

LumyMC a scris:

Mulțumesc pentru răspund, demult mă gândesc că poate să mă dea afară, mai ales acum daca intabulează pe numele lui. A mai spus o dată să plec din camera mea, că vrea să aducă chiriași mai mulți în casă și eu să plec la un unchi in oraș să stau acolo o perioadă mai lungă, M am simțit f nasol... Și totul că să câștige el bani. Pensie o sa mi fac , deși e foarte mică , și caut și ceva de muncă de acasă.

Ultima modificare: Luni, 30 Iunie 2025
SunnyXxxX, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casa renovata,lipsa dovezi olga2011 olga2011 sora mea a modificat casa parintesaca,renovata de la fundatie, in 1969,cu banii ei,in casa au ramas o un frate si parintii,ea si-a pastrat o camera si o ... (vezi toată discuția)
Partaj - dragoste cu bani Lavinia1andi Lavinia1andi salut,acum 1 an si jumatate m-am indragostit de un tip si m-am mutat cu el. el avea casa in renovare asa ca am stat la parintii lui. am planificat nunta pentru ... (vezi toată discuția)
Intabulare...posibilitati cacacj cacacj Buna ziua. Problema mea este urmatoarea: Bunicul meu doreste sa intabuleze casa si curtea unde locuieste de peste 50 de ani. Proprietatea era a familiei ... (vezi toată discuția)