buna seara....pe 24 februarie imi expira contractul de colaborare la firma la care lucrez momentan....mi-am intrebat seful daca am dreptul la somaj???dansul mi-a raspuns ca nu am dreptul la somaj deoarece am avut concediu de odihna.....este adevarat ca nu pot beneficia de somaj daca am avut concediu de odihna???multumesc mult
Trebuie sa mergeti la agentia de care apartineti cu domiciliul.
Spuneti ca va inceteaza contractul cu data de 24. S-a facut deja decizia de incetare si s-a inregistrat la ITM?
1. Daca a fost contract de munca pe perioada determinata, pana pe 24, contractul inceteaza de drept ( art.56 j) si aveti dreptul la somaj.
2. Daca contractul a incetat prin desfiintarea postului (art.65 lit 1) aveti dreptul la somaj.
3. Daca contractul a incetat prin acordul partilor (art 55 lit b) sau prin demisie (art 79 lit 1) nu beneficiati de somaj.
In cazul in care aveti dreptul la somaj, duceti angajatorului adeverinta cu stagiul de cotizare pe ultimele 12 luni (o gasiti pe site-ul ANOFM) si este obligat sa v-o completeze.
Luati adeverinta si carnetul de munca de la angajator (sau copie de pe decizia de incetare a contractului daca nu aveti carnet de munca) si mergeti la somaj.
Succes!
inca nu s-a facut decizia de incetare....va multumesc din tot sufletul....imi expira contractul pt ca a fost pe perioada determinata(1 an).....adica trebuie sa merg in calarasi pt a-mi depune actele de somaj???inca o data multumesc mult de tot