avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1579 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Reabilitare judecatoreasca!
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Reabilitare judecatoreasca!

Buna ziua, puteti sa ma lamuriti va rog cu privire la dreptul cand pot depune pentru reabilitarea judecatoreasca?

• Condamnă la 3 ani închisoare cf. art.91 NCP, suspendă executarea pedepsei sub supraveghere termen de încercare 4 ani!
Sentinta a ramas definitivă pe 15.06.2018
La 15.06.2022 s-a finalizat perioada de supraveghere.

Va multumesc anticipat!
Ultima modificare: Marți, 1 Iulie 2025
johnny8, utilizator
Bună ziua. În 15.06.2025 s-a împlinit termenul de reabilitare. Fiind vorba despre suspendarea executării pedepsei, ștergerea mențiunilor din cazier ar trebui să se realizeze din oficiu. Dacă nu, depuneți o cerere în acest sens la Serviciul Cazier din localitatea în care v-ati născut.
Buna seara, va multumesc pentru răspuns, eu am cautat si ce am găsit spunea ca am dreptul la reabilitare la 4 ani de la împlinirea termenului de supraveghere care a fost în 2022. O sa încerc sa depun la judecătorie si voi vedea rezultatul. Multumesc inca odata pentru raspuns
Termenul de reabilitare in cazul condamnărilor cu suspendare este de 3 ani. Reabilitarea are loc de drept in aceste cazuri. Nu trebuie să depuneți nimic la judecătorie. Scoateți un cazier judiciar să vedeți dacă au fost șterse mențiunile din oficiu și dacă nu, faceți cerere către Serviciul Cazier, nu către judecatorie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reabilitare ionut214 ionut214 Buna ziua, In cazul unei pedepse de de 1 an si 3 luni cand intervine reabilitarea?Cand se va sterge din cazier definitiv?Pedeapsa a fost executata ... (vezi toată discuția)
Reabilitarea de drept (cazier curat) dupa pedeapsa cu suspendare si termen de supraveghere implinit Anonim25x Anonim25x Buna ziua, As dorii sa stiu dupa cat timp intervine abilitarea de drept (adica sa pot sa imi scot un cazier judiciar curat pentru angajare sau obtinerea unor ... (vezi toată discuția)
Stergere fapte din cazierul judiciar CostelRadulescu CostelRadulescu Cand sunt sterse faptele din cazierul judiciar in cazul unei condamnari cu pedeapsa de 3 ani inchisoare cu suspendarea executarii pedepsei sub supraveghere pe ... (vezi toată discuția)