avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1442 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Am făcut o promisiune de cumpărare a unei case in ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Am făcut o promisiune de cumpărare a unei case in valoare de 140000 de euro cu avans ...

Buna ziua..am făcut o promisiune de cumpărare a unei case in valoare de 140000 de euro cu avans de 40000 către o persoană fizica,care urma să treacă casa de pe firma pe persoană fizica..din spusele băncii nu au făcut asta sau nu par actele in regula astfel nu vor să mi acorde creditul pt restul de bani..termenul de vânzare a trecut..că și clauza a precontractului era stipulat că dacă nu se poate face vânzarea din cauza vânzătorului acesta ar trebui sa înapoieze suma de 40 000 plus 40 000..ce păreri aveți?multumesc
Parerea e ca trebuie vazute actele, dv. intrebati si nici dv. nu cunoasteti care este situatia lor. Trebuie notificat, negociat, vazuta efectiv promisiunea... vazut daca exista cumva si o promisiune de vanzare corelativa sau doar promisiunea dv. de cumparare... cat timp a trecut de la termen si ce atitudine are vanzatorul.
Ultima modificare: Marți, 1 Iulie 2025
Cabinet de avocat Liliana Grădinaru, Avocat
Dacă ați stat în expectativa și nu ați apelat la un av,nu ați cerut lămuriri,nu ați notificat vânzătorul atunci situația dvs nu e prea roza.
Bună ziua!

Mergeți cu actele dvs la un avocat pentru a analiza clauzele contractuale. Vă recomand notificarea dezvoltatorului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumpararea unui apartament pe care vanzatorul are ipoteca prima casa MustangGrecul MustangGrecul Buna seara, Doresc sa cumpar un apartament pe care vanzatorul l-a cumparat prin Prima Casa la BRD. Mai are 40 000 euro ramasi de platit. Din cate am ... (vezi toată discuția)
Precontract de vanzare cumparare imobil varariudenisa varariudenisa Buna ziua, as avea si eu o intrebare la dumneavoastra in legatura cu vanzarea unui apartament cu 3 camere. In luna februarie a anului curent am semnat un ... (vezi toată discuția)
Promisiune de vanzare-cumparare niculae123 niculae123 Buna ziua, cine ma poate indruma si pe mine, despre ce este vb. am incheiat un contract de promisiune de vanzare-cumparare pentru un imobil tot odata primind ... (vezi toată discuția)