avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1733 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie de intretinere pentru student cu doua facultati ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie de intretinere pentru student cu doua facultati in paralel

Buna ziua! L-am dat pe tatal meu in judecata pentru pensia de intretinere. Nu am primit inca primul termen de judecata, eu am terminat anul 1 la facultatea la care sunt si vreau sa ma transfer la ID la aceasta si sa ma inscriu la alta facultate unde voi fi admisa. Pe cele doua vreau sa le fac in paralel, una la zi si una la distanta. Daca fac acest lucru, pierd procesul? Cand am intocmit dosarul am depus adeverinta de la facultatea la care sunt.
Ultima modificare: Miercuri, 2 Iulie 2025
dfuhiu, utilizator

dfuhiu a scris:

Buna ziua! L-am dat pe tatal meu in judecata pentru pensia de intretinere. Nu am primit inca primul termen de judecata, eu am terminat anul 1 la facultatea la care sunt si vreau sa ma transfer la ID la aceasta si sa ma inscriu la alta facultate unde voi fi admisa. Pe cele doua vreau sa le fac in paralel, una la zi si una la distanta. Daca fac acest lucru, pierd procesul? Cand am intocmit dosarul am depus adeverinta de la facultatea la care sunt.

Copilul major poate beneficia de dreptul de a fi întreținut de părinții săi doar dacă se află în stare de nevoie, se află în continuarea studiilor sale, are până în 26 de ani și nu se poate întreține din munca sa (deși nu este obligat să muncească, mai ales atunci când pregătirea profesională, facultatea, cursurile de calificare, studiile, etc, nu îi permit acest lucru). Aceste 4 condiții sunt esențiale pentru a activa dreptul copilului major la întreținere.
Nu, nu vad de ce ati pierde. Explicati modificarea situatiei si justificati lipsa veniturilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie intretinere cosmin21 cosmin21 Va rog sa imi spuneti pana cand se plateste pensie de intretinere.Am platit pensia de intretinere pentru copil pana acesta a absolvit Scoala de agenti politie ... (vezi toată discuția)
Pensie intretinere copil major  Loredana Puscasu Loredana Puscasu sunt in divort si am 2 copii din care unul e major si termina anul acesta liceul.Intrebarea mea este daca va trebui sa platesc pensie alimentara pentru ambii ... (vezi toată discuția)
Pensie de intretinere+angajare alexandraerikas alexandraerikas Buna ziua ! Am 20 de ani, studiez o facultate acreditate si primesc pensie de intretinere de 450 de lei. Programul de la facultate imi permite sa lucrez ... (vezi toată discuția)