avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1634 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Ma aflu intr o situatie destul de delicata: ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Ma aflu intr o situatie destul de delicata: angajatorul imi cere imperios demisia...

Buna ziua ,
Ma aflu intr o situatie destul de delicata: angajatorul imi cere imperios demisia din vechea functie si angajarea pe functia de inspector recuperarii creante contract nedeterminat la dat semnarii acestuia.
Am incercat sa fac discutii cu acesta ca nu este corect si ca un Act Aditional la contractul existent este suficient. Nici pomeneala, daca nu voi semna in conditiile lui, voi trece prin Comisia de disciplina si evident suspendarea contractului de munca si contestarea in instanta a

Rog sa mi spuneti ce pot face... sunt presat de timp si angajator.
Cu stima !
Ultima modificare: Joi, 3 Iulie 2025
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: romanulnevoias , utilizator 17:28, 10 Iulie 2025
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
1. Comisia de disciplina pentru ce?

2. Suspendarea c.i.m. pentru ce?

3. Incheierea unui nou c.i.m. presupune si o perioada de proba, ceea ce ar putea duce la incetarea raportului de munca in baza art.31 alin.3 C.mun.
1 Comisia de disciplina
- rezultate slabe pe zona in care am activat ( mentionez ca in aceeasi functie mai sunt inca patru persoane ) analiza a fost doar pentru mine , comunicandu se doar verbal fara nici o dovada scrisa . Am solicitat analiza fiecarui coleg pe zonele arondate .......nu am primit .
Comisia de disciplina se constituie pentru a face analiza activitatii mele , a probelor , declaratiilor solicitate de la subalternii .......... daca eu nu ma voi conforma cu decizia Directorului General.

2 Suspendarea c.i.m. - la momentul in care voi fi introdus in comisia de disciplina , decizia acestora va trebui contestata , evident angajatorul pana la solutionarea conflictului va suspenda c.i.m.

3 Promisiunea Directorului General - daca voi semna demisia, voi elibera postul din vechiul contract de munca , voi avea noul c.i.m semnat direct pe perioada nedeterminata ..... aici am o neclaritate - noua functie nu cred ca este in noua organigrama .

Rog un raspuns urgent

Multumesc !
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
1. Este posibila o comisie pentru a se analiza "activitatea necorespunzatoare" a dvs.

2. Suspendarea c.i.m. pe durata cercetarii disciplinare a fost declarata neconstitutionala prin Decizia Curtii Constitutionale nr. 261/2016 . Asadra, nu este legala o astfel de decizie.

3. In acest caz, trebuie semnat c.i.m. inainte de incetarea celui vechi.
Buna ziua ,
Astazi am primit decizia comisiei de disciplina , fiind sanctionat cu desfacerea disciplinara a contractul individual de munca .
- motivatie art 252 coroborat cu 248 alin 1 lit e si 61 lit a din legea 53 /2003 codul muncii si art 54 alin 1 lit e din ROI societatii.

Doresc contestarea acestei decizii cat si cadrul legal ce poate combate aceste acuzatii.
Fac mentiunea ca la inceputul anchetei - interogarii , am anuntat ca aceata cercetare va fi inregistrata audio.......nici un efect ......la final mi s a intins o coala de hartie unde ar fi trebuit sa spun ceace am inregistrat timp de o ora . Am spus ca voi pune la dispozitia comisie 1 ex. Acestia nu au luat in considerare aceasta mentiune , in redactarea deciziei a spus ca am refuzat sa dau o declaratie cu toate cele declarate .

Multumesc ,
Cu stima!
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
1. Contestatia se va depune in termne de 30 de zile de la data comunicarii deciziei la Tribunalul in raza caruia aveti domiciliul.

2. Decizia poate fi contestata pentru neindeplinirea conditiilor de fond sau de forma.

Conditii de forma :
Sub sanctiunea nulitatii absolute, in decizie se cuprind in mod obligatoriu:
a) descrierea faptei care constituie abatere disciplinara;
b) precizarea prevederilor din statutul de personal, regulamentul intern, contractul individual de munca sau contractul colectiv de munca aplicabil care au fost incalcate de salariat;
c) motivele pentru care au fost inlaturate apararile formulate de salariat in timpul cercetarii disciplinare prealabile sau motivele pentru care nu a fost efectuata cercetarea;
d) temeiul de drept in baza caruia sanctiunea disciplinara se aplica;
e) termenul in care sanctiunea poate fi contestata;
f) instanta competenta la care sanctiunea poate fi contestata.

Conditii de forma : fapta pentru care a fost aplicata sanctiunea nu a fost savarsita , cercetarea disciplinara a fost efectuata defectuos (in cursul cercetării disciplinare prealabile salariatul are dreptul să formuleze și să susțină toate apărările în favoarea sa și să ofere comisiei sau persoanei împuternicite să realizeze cercetarea toate probele și motivațiile pe care le consideră necesare) etc.

Alte discuții în legătură

Demisie angajat cerul cerul Un angajat isi da demisia dupa o serie de pb cu angajatorul. El prezinta demisia in masina la o intalnire pe teren cu angajatorul. Angajatorul ia demisia si ... (vezi toată discuția)
Cercetare disciplinara liuorza liuorza Buna seara am si eu o problema la locul de munca .....(cine nu are...?!:(() In data de 01.nov. am primit o adresa de la firma la care sunt angajat prin ... (vezi toată discuția)
Cerere de demisionare andrey78 andrey78 Buna ziua pe scurt problema mea: de trei saptamani ma aflu in concediu de boala,am fost si spitalizat suferind de o boala cronica.Am fost contactat telefonic ... (vezi toată discuția)