Doresc sa prezint următoarea situație: ești angajatul unei firme unde patron este o femeie. Soțul femei are si el o firma, separata de prima. Acesta ( sotul) se implica și în firma soției, în sensul ca organizează munca angajaților, intervine în conflictele care au loc între angajați, sau între angajați si sotia lui. Când exista vreo neînțelegere din cauza lipsei de comunicare si de experienta a soției, el este cel care intervine, ea dandu se la o parte în favoarea lui. Legal, poate face toate aceste lucruri? Angajații doresc implicare, comunicare și rezvolvarea problemelor de catre ea, ea fiind superior ierarhic. El nu este prezent în firma, știe doar ce ii spune ea. Angajaților, 2 la număr, li se atribuie cu totul alte sarcini decât cele specificate în fisa postului. Când i se reproșează acest lucru, ea tace și intervine el. Are vreun drept legal sa intervina? Sau este doar abuz ce fac ei? Mulțumesc!
ITM nu are competenta in asa ceva ..implicarea unei persoane fara drept in administrarea societatii.
ITM controleaza aplicarea unitara a legilor si a altor acte normative care reglementeaza domeniul muncii, relatiile de munca, securitatea si sanatatea in munca la toate persoanele juridice si fizice din sectorul public, mixt, privat si alte categorii de angajatori, cu exceptiile prevazute de lege.
Cititi ce scrie utilizatorul este implicarea altei persoane in administrare ... " Acesta ( sotul) se implica și în firma soției, în sensul ca organizează munca angajaților,.. "
Atributii
crissty15
Buna ziua,
Am si eu cateva intrebari care ma nedumeresc si nu stiu cum sa actionez.
Care sunt atributiile unui ITM ?
Nu are obligatia sa raspunda ... (vezi toată discuția)