avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1785 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Bună ziua! Va rog sa îmi spuneți care este termenul ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Bună ziua! Va rog sa îmi spuneți care este termenul legal ...

Bună ziua!
Va rog sa îmi spuneți care este termenul legal în care se face angajarea unui secretar din învățământul preuniversitar, admis la concurs conform HG 1336/2923.?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Ileana popa , utilizator 22:24, 2 Iulie 2025
HG 1336/2923 nu exista.

HG 1336/2022
art. 67
(1) Candidatul declarat „admis“ la concursul de ocupare a unui post vacant sau temporar vacant corespunzător unei funcții contractuale este obligat să se prezinte la post în termen de 15 zile calendaristice de la data afișării rezultatelor finale.
...
Și dacă solicita prelungire termenului cu maxim 10 zile (stipulate pentru demisie), conf.art.2 din HG 1336, atunci cum se calculează cele 10 zile, de la ce data?

Cornel Vasile a scris:

HG 1336/2923 nu exista.

HG 1336/2022
art. 67
(1) Candidatul declarat „admis“ la concursul de ocupare a unui post vacant sau temporar vacant corespunzător unei funcții contractuale este obligat să se prezinte la post în termen de 15 zile calendaristice de la data afișării rezultatelor finale.
...

art. 67
...
(2) Prin excepție de la prevederile alin. (1), în urma formulării unei cereri scrise și temeinic motivate, candidatul declarat „admis“ la concurs poate solicita, în termen de 3 zile lucrătoare de la afișarea rezultatului final al concursului, un alt termen de prezentare la post care nu poate depăși termenul de preaviz prevăzut pentru demisie în Legea nr. 53/2003 - Codul muncii, republicată, cu modificările și completările ulterioare, de la data afișării rezultatelor finale ale concursului.
Mulțumesc frumos!

Cornel Vasile a scris:

art. 67
...
(2) Prin excepție de la prevederile alin. (1), în urma formulării unei cereri scrise și temeinic motivate, candidatul declarat „admis“ la concurs poate solicita, în termen de 3 zile lucrătoare de la afișarea rezultatului final al concursului, un alt termen de prezentare la post care nu poate depăși termenul de preaviz prevăzut pentru demisie în Legea nr. 53/2003 - Codul muncii, republicată, cu modificările și completările ulterioare, de la data afișării rezultatelor finale ale concursului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua. voi da examen pentru ocuparea unui post vacant de ... FeliciaFlorica FeliciaFlorica Bună ziua. Voi da examen pentru ocuparea unui post vacant de secretar în învățământ. Dacă voi fi admisă, când trebuie să mă prezint la noul ... (vezi toată discuția)
Ce prevede preaviz ul? Simona818181 Simona818181 Buna seara, lucrez la o firma de unde trebuie sa imi dau demisia pentru ca am luat concursul pentru un post in spital dar angajatorul vrea sa stau in preaviz ... (vezi toată discuția)
Care este termenul de numire intr-o functie in urma promovarii unui concurs pe post? medesan_nico medesan_nico În cate zile de la data susținerii si promovarii unui concurs pentru ocuparea unui post, in cadrul unei entitati, trebuie sa primesc decizia de numire? (vezi toată discuția)