avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 770 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Care este termenul de numire intr-o functie in urma ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Care este termenul de numire intr-o functie in urma promovarii unui concurs pe post?

În cate zile de la data susținerii si promovarii unui concurs pentru ocuparea unui post, in cadrul unei entitati, trebuie sa primesc decizia de numire?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:36, 13 Martie 2017
Propunerea de numire a candidatului declarat admis se va face obligatoriu, in termen de 15 zile de la data afisarii rezultatelor finale ale concursului si se va comunica respectivului candidatului declarat admis personal, pe baza de semnatura, prin scrisoare recomandata sau scrisoare cu confirmare de primire.

Decizia de numire se va emita in cel mai mult 10 zile lucratoare de la data comunicarii propunerii de numire
Ce pot face daca nu am primit aceasta decizie de peste 90 de zile?
Era post de personal contractual sau de functionar public ?
personal contractual.
Am CIM si am dat examen pt ocuparea unui post vacant in cadrul aceleiasi entitati.
HG 286/2011
art.40
(1) Candidaţii declaraţi admişi la concursul de ocupare a unui post vacant sau temporar vacant corespunzător unei funcţii contractuale sunt obligaţi să se prezinte la post în termen de maximum 15 zile calendaristice de la data afişării.

(2) Prin excepţie de la prevederile alin. (1), în urma formulării unei cereri scrise şi temeinic motivate, candidatul declarat «admis» la concurs poate solicita, în termen de 3 zile lucrătoare de la afişarea rezultatului concursului, un termen ulterior de prezentare la post, care nu poate depăşi 20 de zile lucrătoare de la data afişării rezultatului concursului pentru funcţiile de execuţie şi 45 de zile lucrătoare de la data afişării rezultatului concursului pentru funcţiile de conducere.

Prin urmare, legea nu prevede niciun termen de emitere al unei decizii de numire pe post , intrucat in cazul dvs trebuie sa fie incheiat c.i.m.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prezentare post Marinaduchi Marinaduchi Buna, Am concurs pt un post vacant la stat in 1 aug, interviu in 3 aug. In cazut in care sunt admisa, la cat timp trebuie sa ma prezint la post? (vezi toată discuția)
Cic si angajarea Adriana1106 Adriana1106 Buna ziua! Sunt in CIC si vreau sa dau concurs la stat pentru un alt post decat cel pe care am lucrat inainte de nastere. In cazul in care promovez concursull, ... (vezi toată discuția)
Bună ziua, vă rog să-mi spuneți în cât timp de la data ... Ella G Ella G Bună ziua, vă rog să-mi spuneți în cât timp de la data afișării rezultatului, trebuie să se prezinte cel admis să anunțe că acceptă ... (vezi toată discuția)