avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1580 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Anulare partaj voluntar și schimbare buletin
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Anulare partaj voluntar și schimbare buletin

Bună seara , am pe rol anularea partajului voluntar făcut la notariat , nu mai stau în imobilul care este subiectul partajului , dar am adresa acolo , iar la divorț fostul soț a fost de acord să nu mi schimb numele . Acum. a făcut sesizare la evidența populației pe motiv ca eu nu mai stau acolo și să mi schimb adresa din buletin. Am dreptul să refuz? Am dreptul să locuiesc în casă dacă sunt în proces Pt anularea partajului ?
Ultima modificare: Miercuri, 2 Iulie 2025
ceciliaelena, utilizator
Cel mai recent răspuns: Alexandru Surcel , Avocat 14:12, 10 Iulie 2025
Buna ziua,
Daca se va semna actul de partaj volunar, acesta nu poate fi anulat.
Nu are relevanta unde locuiti.

CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA" a scris:

Buna ziua,
Daca se va semna actul de partaj volunar, acesta nu poate fi anulat.
Nu are relevanta unde locuiti.

Bună ziua , poate m am exprimat greșit , am pe rol amânarea partajului voluntar la notariat . Am locuit după divorț și partaj încă 8 ani aducând multe îmbunătățiri casei . Acum am cerut în instanță anularea partajului făcut în anumite împrejurări ( eu fiind administrator al unei societăți la vremea aceea )
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
treaba e simpla, daca nu mai locuiti acolo, aveti un act de partaj prin care cel putin deocamdata nu e casa dvs, ar trebui sa va schimbati buletinul
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Anularea unui partaj vechi de 8 ani ??? Spuneti ca ati facut partajul “ in anumite imprejurari “ , si ca administrati o societate , in acea vreme. S-ar intelege ca l-ati facut pentru a nu fi executat daca se va atrage raspunderea administratorului … Asa este ? Ca , daca e asa , nu stiu cum ati putea cere in instanta , cu aceasta motivare , anularea partajului , la judecata trebuie sa mergi “ cu mainile curate “ , eu asa cred ( dar eu nu sunt jurist ) .
Ultima modificare: Joi, 3 Iulie 2025
CHKa, utilizator
Eu merg cu mâinile curate pentru ca credit am făcut după partaj , dar fostul meu soț a știut exact ce are de făcut la numai un an de la partaj .. Am făcut credit pe firmă si eu am plătit . Apoi eu timp de 8 ani având sediul social acolo , am tot investit . După 8 a considerat ca și a făcut stocul și de bani și casa a fost pusă la punct ,, m a scos pe ușă să și aducă iubita. Deci el proprietar eu mașină de făcut bani i a plăcut mult
Ultima modificare: Joi, 3 Iulie 2025
Manuela Rășină, administrator

Alte discuții în legătură

Locuinta de familie mioara2012 mioara2012 Buna seara. Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema: Sunt divortata, sunt in procedura de partaj si am domiciliul minorei stabilit la mine. Eu stau ... (vezi toată discuția)
Preschimbare buletin ionmariana ionmariana BUNA ZIUA! Am divortat de curand si am devenit la numele de fata prin hot judecatoreasca. Buletinul expira in 2022, dar as dori sa l preschimb pe ... (vezi toată discuția)
Am făcut un act de partaj voluntar cu soția mea care, după ce s-a văzut cu toate bunurile pe numele ei, a schimbat yala locuinței. cum pot ataca acel act? sonny2080 sonny2080 buna ziua. am semnat un act de partaj voluntar în timpul casniciei, adică am trecut toate bunurile pe numele fostei sotii iar ea, cand s a văzut cu toate pe ... (vezi toată discuția)