avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1789 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Anulare partaj voluntar și schimbare buletin
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Anulare partaj voluntar și schimbare buletin

Bună seara , am pe rol anularea partajului voluntar făcut la notariat , nu mai stau în imobilul care este subiectul partajului , dar am adresa acolo , iar la divorț fostul soț a fost de acord să nu mi schimb numele . Acum. a făcut sesizare la evidența populației pe motiv ca eu nu mai stau acolo și să mi schimb adresa din buletin. Am dreptul să refuz? Am dreptul să locuiesc în casă dacă sunt în proces Pt anularea partajului ?
Ultima modificare: Miercuri, 2 Iulie 2025
ceciliaelena, utilizator
Cel mai recent răspuns: Alexandru Surcel , Avocat 14:12, 10 Iulie 2025
~ Conținut șters la cerere ~
Presupun ca aveti un avocat in dosar, vorbiti sa va explice si care este situatia actuala a drepturilor. CHKa a spus foarte bine, observ ca nu v-a placut rapsunsul, dar este corect. Nu se intelege din relatarea initiala ca ati fi facut paartajul in niste circumstante legate de firma... daca nu e asa, noi nu stim si nu va putem sfatui in functie de ce nu stim. E posibil sa aveti sanse infime...
Nu aveti drept de a locui. Puteti sa refuzati, nu are niciun efect. Este obligatia dv. legala sa aveti CI acolo unde locuiti.
Pentru a avea domiciliul legal pe proprietatea altuia, e nevoie de acordil aceluia.

Faptul că încercați pe cale judiciară anularea partajului de acum 8 ani devine relevant de-abia când și dacă ca exista o HJ definitivă favorabilă.

Faptul că firma dumneavoastră a învestit în imobil creează doar un drept de creanță al firmei față de proprietarul imobilului, dar nu poate determina obligarea acestuia să vă ia în spațiu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Locuinta de familie mioara2012 mioara2012 Buna seara. Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema: Sunt divortata, sunt in procedura de partaj si am domiciliul minorei stabilit la mine. Eu stau ... (vezi toată discuția)
Preschimbare buletin ionmariana ionmariana BUNA ZIUA! Am divortat de curand si am devenit la numele de fata prin hot judecatoreasca. Buletinul expira in 2022, dar as dori sa l preschimb pe ... (vezi toată discuția)
Am făcut un act de partaj voluntar cu soția mea care, după ce s-a văzut cu toate bunurile pe numele ei, a schimbat yala locuinței. cum pot ataca acel act? sonny2080 sonny2080 buna ziua. am semnat un act de partaj voluntar în timpul casniciei, adică am trecut toate bunurile pe numele fostei sotii iar ea, cand s a văzut cu toate pe ... (vezi toată discuția)