avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1787 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Indemnizatie somaj si dobanzi din depozite bancare. ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Indemnizatie somaj si dobanzi din depozite bancare. Buna ziua! ...

Indemnizatie somaj si dobanzi din depozite bancare.

Buna ziua! Urmeaza sa depun dosarul de somaj in urma unei concedieri colective in baza legii din Codul Muncii - Art 65, alin. 1 - motive care nu tin de persoana salariatului.

Am un cont de economii deschis de cativa ani, in care am pus deoparte un procent din salariu si din care primesc o dobanda lunara.

As dori sa stiu daca aceasta suma este luata in considerare la acordarea indemnizatiei de somaj?

Exista un prag(suma care nu trebuie depasita) mentionat in lege? Dobanda - suma pe care o primesc este una modica.

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: MarcelH , utilizator 17:23, 3 Iulie 2025
Mulțumesc pentru link!

(3) Se consideră că nu realizează venituri, potrivit prevederilor art. 5 pct. IV lit. c), art. 17 alin. (1) lit. f), art. 34 alin. (1) lit. b) și alin. (3) lit. b) și art. 66 alin. (1) din lege:
c) persoanele care realizează venituri din investiții, venituri din premii și din jocuri de noroc, venituri din transferul proprietăților imobiliare și venituri din alte surse, definite conform Legii nr. 227/2015, cu modificările și completările ulterioare;

Ca să mă asigur că am înțeles corect: veniturile din dobânzi nu sunt luate in considerare pentru indemnizatia de somaj, indiferent de sumă, e corect?
Potrivit legii , nu.
Va multumesc pentru ajutor!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul la șomaj poate fi anulat daca persoana realizează venituri ... Catalin-Dan Catalin-Dan Dreptul la șomaj poate fi anulat daca persoana realizează venituri - dobânzi din conturi de economii? In caz afirmativ, despre ce suma lunara? Am citit ... (vezi toată discuția)
Somaj standan54 standan54 Daca detin un depozit bancar pe termen la care primesc dobanda se considera venit in cazul in care sunt/voi fi in somaj? (vezi toată discuția)
Indemnizatie de somaj si venituri din investitii. Tazulica Tazulica Buna ziua. Sunt in somaj din luna septembrie 2016. Conform normelor de aplicare a Legii 76/2002; Art.15;Aliniatul 3. (3) Se consideră că nu realizează ... (vezi toată discuția)