Indemnizatie somaj si dobanzi din depozite bancare.
Buna ziua! Urmeaza sa depun dosarul de somaj in urma unei concedieri colective in baza legii din Codul Muncii - Art 65, alin. 1 - motive care nu tin de persoana salariatului.
Am un cont de economii deschis de cativa ani, in care am pus deoparte un procent din salariu si din care primesc o dobanda lunara.
As dori sa stiu daca aceasta suma este luata in considerare la acordarea indemnizatiei de somaj?
Exista un prag(suma care nu trebuie depasita) mentionat in lege? Dobanda - suma pe care o primesc este una modica.
(3) Se consideră că nu realizează venituri, potrivit prevederilor art. 5 pct. IV lit. c), art. 17 alin. (1) lit. f), art. 34 alin. (1) lit. b) și alin. (3) lit. b) și art. 66 alin. (1) din lege:
c) persoanele care realizează venituri din investiții, venituri din premii și din jocuri de noroc, venituri din transferul proprietăților imobiliare și venituri din alte surse, definite conform Legii nr. 227/2015, cu modificările și completările ulterioare;
Ca să mă asigur că am înțeles corect: veniturile din dobânzi nu sunt luate in considerare pentru indemnizatia de somaj, indiferent de sumă, e corect?
Somaj
standan54
Daca detin un depozit bancar pe termen la care primesc dobanda se considera venit in cazul in care sunt/voi fi in somaj? (vezi toată discuția)