avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 282 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Scutire impozit
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Scutire impozit

unul din soti are certificat de handicap accentuat si are domiciliul de la data casatoriei (de 38 ani)in casa celuilalt sot ,casa primita mostenire anterior casatoriei, are dreptul de scutire de impozit pe cladirea in care locuieste?
Ultima modificare: Joi, 3 Iulie 2025
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 12:33, 3 Iulie 2025
Nu are ce scutire de impozit să aibă, pentru că nu are o casă în proprietatea lui.
Doar proprietarii cu handicap beneficiază de scutire de impozit, pentru casa care este strict în proprietatea lor.
Ultima modificare: Joi, 3 Iulie 2025
Dapix, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Scutire impozit persoana cu handicap dantanase53 dantanase53 Fiica mea in varsta de 22 de ani este incadrata in grad de handicap accentuat - locuind impreuna cu familia. Doresc sa stiu daca in conformitate cu legea, ... (vezi toată discuția)
Scutire de impozit daca am in ingrijire copil cu handicap accentuat Doina000 Doina000 Am in ingrijire copil cu handicap accentuat. Mi s a spus de la Primarie ca nu beneficiez de scutire impozit cladirea de domiciliu deoarece nu este pe numele ... (vezi toată discuția)
Facilitati fiscale persoane handicap ContSters378867 ContSters378867 Buna ziua! ma adresez dumneavoastra cu urmatoarea situatie. Sunt persoana cu un handicap grav, si doresc sa stiu cum pot beneficia de scutirea platii ... (vezi toată discuția)