avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 892 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Cum se calculează retribuirea femeie de serviciu ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Cum se calculează retribuirea femeie de serviciu pentru un apartament ...

Cum se calculează retribuirea femeie de serviciu pentru un apartament de 48 M2?La asociația de proprietari de care aparțin se calculează înmulțind un coeficient cu suprafața totală a apartamentului meu.Este corect să se ia în calcul toată suprafața apartamentului pentru plata femeie de serviciu că nu îmi face curat in apartament? Mulțumesc .
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 15:13, 7 Iulie 2025
Buna ziua

Da, este corect.

Conform legii 196/2018, art. 85, cheltuielile cu personalul care asigură curățenia se repartizeaza pe cota-parte indiviza.

Tot conform aceleiasi legi (art. 2,. lil. l), cotă-parte indiviză reprezinta cota-parte de proprietate comună forțată, exprimată procentual, care îi revine fiecărui proprietar individual și este calculată ca raportul dintre suprafața utilă a proprietății individuale și suma suprafețelor utile ale tuturor proprietăților individuale din condominiu

La fel se face calculul si pt restul cheltuielilor care se impart pe cota-parte indiviza.
Corect raspunsul oferit de catre @BogdanGri, dar vin cu exemple.
Apoi dvs. trebuie sa aveti cunostinta de cateva informatii:
- cat este cheltuiala salariala bruta pentru ingijitorul de cladiri (asa se numeste femeia de serviciu...);
- care este suprafata utila a tuturor apartamentelor unde lucreaza ingrijitorul ;
- acum, sa presupunem ca cheltuiala salariala bruta a ingrijitorului este de 1035 lei / luna;
- presupunem ca suprafata totala a tuturor apartamentelor la care facem vorbire este de 2100 mp;
- calculam 1035 / 2100 si rezulta 0,4928 lei/mp de sup. utila;
- acum repartizam costul ingrijitorului, la apartamentul dvs, respectiv 0,4928 lei/mp x 48 mp = 23,66 lei
Observati, asa se calculeaza. Am dat niste exemple in legatura cu salariul si sup. utila a blocului.
Cum va spuneam, trebuie sa aveti cateva informatii
Oricum, eu as pune mana pe o hartie si as formula o intrebare la asociate, la cenzor sau la presedinte,
O sa obtineti informatii exacte.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul cpi ContSters189595 ContSters189595 Asociatie 165 apt compusa din: 5scari 18apt de 2 camere cu suprf utila 42.82 mp 1 apt de 2 camere cu su utila 40.35mp supraf totala 1 scara ... (vezi toată discuția)
Calcul cota parte indiviza mezzo 61 mezzo 61 cum se calculeaza acest lucru ? am vazut ca exista variata cu suprafata utila inmultit cu 100 supra suprafata tuturor apartamentelor pe scara . am mai vazut ... (vezi toată discuția)
Nereguli in asociatia de proprietari lauriciul lauriciul Buna ziua, problema mea este urmatoarea: de 2 luni mi-a aparut la intretinere suma de 112 ron pentru cheltuieli administrative si salarii, separat de fondul de ... (vezi toată discuția)