Raspuns pentru Mihaela:-in ceea ce priveste pensia de intretinere, in cazul expus mai sus, angajatorul primeste hotararea de la instanta si popreste veniturile celui in cauza.In privinta cheltuielilor de judecata, acestea trebuiesc executate silit, prin intermediul unui executor judecatoresc putand fi executate prin poprire sau in cazul sumelor mari prin excutare imobiliara sau mobiliara dupa caz.
Raspuns pentru Carmen-poprirea in mod obligatoriu trebuie transmisa de catre instanta care a pronunat hotararea.Desi acest lucru este obligatoriu exista cazuri cand se omite acest lucru.In acest caz partea fie se adreseaza instantei care a pronuntat-o cu o cerere in acest sens, de obicei prin intermediul avocatului care a reprezentat-o la proces, fie legalizeaza hotararea si o transmite personal angajatorului cu cerere de poprire in baza ei.
Nu este clar ce s-a întâmplat cu plângerea anterioară de abandon de familie, pt că mancipri spune că ,,poliţistul... l-a făcut să plătească lunar câte 60 ron" şi nu instanţa. Este posibil ca părţile să se fi împăcat sau să fi retras plângerea, văzând că a început să plătească.
Este cam prematur să promoveze o acţiune pt abandon de familie, mai sigur după neplata pensiei de întreţinere două luni consecutiv.
Pensie alimentara
mancipri
in luna mai 2009 , mama unui minor in varsta de 10 ani , a facut o plangere penala pentru abandon de familie , la parchet . in plangere arata faptul ca fostul ... (vezi toată discuția)