avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1732 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Taxa judiciara in Apel
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Taxa judiciara in Apel

Taxa judiciara in Apel

Buna ziua,
Reclamantul a platit Pe Fond o taxa judiciara de timbru de 850 lei.
Unul dintre pârâți, a facut Apel impotriva sentintei pronuntate pe fond.
Care ar fi cuantumul taxei judiciare de timbru ce trebuie sa o plateasca pentru Apel ?
Concret, daca poate sa-mi spuna cineva. Si cu aratarea normelor legale ce stabilesc acel cuantum.

Va multumesc !!
Cel mai recent răspuns: Gelu222 , utilizator 17:41, 5 Iulie 2025
Taxa judiciara datorata în apel este jumătate din.suma achitata la instanta de fond..Dvs formulați apel și chiar dacă nu timbrati instanta va va comunica o adresa cu taxa de timbru datorata.
Daca instanta nu comunica apelantului o adresa prin care sa dispuna achitarea taxei judiciare de timbru, in cuantum de .... lei, apelantul de unde sa stie cat datoreaza ? Sau, daca achita o suma modica (ex. 50 lei), instanta tot nu-i va pune in vedere sa achite diferenta ?
Celelalte parti in dosar, pot invoca exceptia netimbrarii in aceste situatii ?

CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT a scris:

Taxa judiciara datorata în apel este jumătate din.suma achitata la instanta de fond..Dvs formulați apel și chiar dacă nu timbrati instanta va va comunica o adresa cu taxa de timbru datorata.

Ultima modificare: Sâmbătă, 5 Iulie 2025
Gelu222, utilizator
V am comunicat cât aveți de plătit în cazul dvs fie achitați odată cu cererea de apel fie achitați când primiți adresa din partea instantei.Pt restul discuției/întrarea în amănunte consultati un av.Ca sa stați liniștit achitați taxa de timbru,,depuneți dovada achitării acesteia în original in cazul.in care plătiți la CEC,POSTA,,DITL automat plata facturi și gata..
Ultima modificare: Sâmbătă, 5 Iulie 2025
CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT, Avocat
Multumesc !

CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT a scris:

V am comunicat cât aveți de plătit în cazul dvs fie achitați odată cu cererea de apel fie achitați când primiți adresa din partea instantei.Pt restul discuției/întrarea în amănunte consultati un av.Ca sa stați liniștit achitați taxa de timbru,,depuneți dovada achitării acesteia în original in cazul.in care plătiți la CEC,POSTA,,DITL automat plata facturi și gata..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Respingerea exceptiei netimbrarii leonida leonida daca s-a facut cerere de recurs fara a se achita taxa de timbru si timbrul judiciar iar primul termen sa amanat pt. a i se pune in vedere sa achite taxa de ... (vezi toată discuția)
Executare silita / exceptie netimbrata karmagolden karmagolden buna ziua - in cazul in care ti-au respins o contestatie la executare fiindca s-a ridicat exceptia netimbrarii anticipate , adica inainte de prima infatisare, ... (vezi toată discuția)
Vă rog frumos să-mi spuneți în temeiul cărui articol din ... nuexistă nuexistă Vă rog frumos să-mi spuneți în temeiul cărui articol din Legea nr. 196/2018 privind funcționarea Asociațiilor de Proprietari actualizată, este ... (vezi toată discuția)