avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1713 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Buna ziua!Sotul meu are 63 de ani si 3 luni si o ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Buna ziua!Sotul meu are 63 de ani si 3 luni si o vechime de 36 ...

Buna ziua!Sotul meu are 63 de ani si 3 luni si o vechime de 36 de ani si 7 luni plus 1 an si 6 luni stagiul militar.Este sofer de camion dar a suferit concomitent un infarct si un AVC si i s-a interzis sa mai sofeze pe camion.Se poate ingriji singur dar nu mai poate face efort.Se incadreaza la pensie de invaliditate de gradul 2.Dupa cercetarile mele la pensia anticipata ar avea o diminuare cu 13,5% din pensia de limita de varsta si la cea de invaliditate de gradul 2 diminuarea ar fi de 40%.Nu stiu daca datele gasite de mine pe internet sunt corecte,de aceea va rog sa ma ajutati cu un sfat in privinta celei mai bune alegeri.Multumesc si va doresc sanatate si numai bine tuturor!
Cel mai recent răspuns: CHKa , utilizator 21:27, 4 Iulie 2025
Pensia de invaliditate se calculeaza exact ca pensia de limita de varsta , cum ati calculat dvs. aceasta reducere de 40% ? Nu aveti ( si nu avem ) cum sa stim daca sotul dvs. se incadreaza pentru pensie de invaliditate , doar Comisia de evaluare a capacitatii de munca poate spune asta , avand in vedere mai multe criterii , nu doar diagnosticul . Prin urmare , prudent ar fi sa incepeti demersurile pentru pensia de invaliditate , si vedeti ce iese . Puteti oricand renunta la aceasta , nu sunteti obligati sa-i dati curs . Dupa ce apare decizia , puteti vedea suma , si alege varianta cea mai convenabila .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensionare de boala Sergiu Ardelean Sergiu Ardelean Buna ziua. Tatal meu a avut parte de 2 AVC in decurs de 5 ani si as dori sa aflu daca si in ce grad de invaliditate se incadreaza si ce pasi ar urma sa facem ... (vezi toată discuția)
Ma intereseaza varsta la care ma pot pensiona. Elissaa Elissaa Buna ziua, Sunt nascuta in mai 1982. in perioada 2000 - 2003 am facut studii superioare de scurta durata, la Politehnica, buget, studii la zi. In perioada ... (vezi toată discuția)
Pensie anticipata miha0980 miha0980 Buna ziua, Va rog frumos sa-mi spuneti si mie cum as putea sa -l pensionez pe tatal meu care are varsta de 58 ani impliniti si 40 ani in campul muncii. As ... (vezi toată discuția)