avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 653 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Ministerul Justitiei: Stampila pe firma NU este ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Ministerul Justitiei: Stampila pe firma NU este obligatoriu!

Buna ziua

Trebuie sa va spun ca nu sunt roman si voi incerca sa scriu corect in limba romana in acest "post".

In Romania nu exista o legea care ma obliga sa folosesc o stampila pe o societate comerciala (SRL sau SA). A fost o discutia mai lunga aici pe situl Avocatnet.ro.

N-am gasit nimic in legea 31/1990 (si in mod special art 74), si m-am adresat in primul rand ONRC

-> raspuns din partea ONRC: [ link extern ]

Si dupa aia am trimis o scrisoara catre Ministerul Justitiei (Directia Elaborare Acte Normative)

-> raspuns din partea MJ : [ link extern ]

Si .... NU avem nevoie de o stampila in mod obligatoriu pe societatii comerciale si nu pot fiu obligat sa folosesc o stampila pe firma de nimeni!

Daca guvernul romaniei (sau orice departament de stat) doreste sa foloseste stampilele lor , e treaba lor dar eu in calitata de persoana juridica NU pot fiu obligat sa folosesc o stampila pe firma

O obisnuire de 20 (sau mai mult ) de ani , nu inseamne in mod automat ca trebuie sa folosim o stampila. Raspunsul Ministerului Justitiei spune suficient!

Stefan

Cel mai recent răspuns: Albert Kurtyan , Consilier juridic 23:44, 2 Noiembrie 2010
Discutia nu era despre a avea sau nu stampila, ci despre cat de obligatorie este si ce valoare are. Asa cum am spus si eu mai sus, sunt cazuri in care anumite legi prevad obligativitatea stampilei, insa in rest ea nu este obligatorie. Iar majoritatea actelor comerciale (contracte, documente societare, etc) nu sunt din cele care sa necesite stampilare.
Andreea Lisievici a scris:

Discutia nu era despre a avea sau nu stampila, ci despre cat de obligatorie este si ce valoare are. Asa cum am spus si eu mai sus, sunt cazuri in care anumite legi prevad obligativitatea stampilei, insa in rest ea nu este obligatorie. Iar majoritatea actelor comerciale (contracte, documente societare, etc) nu sunt din cele care sa necesite stampilare.

Buna,

Undeva mai sus, ai dat urmatorul exemplu:

art.42.5 din HG 585/2002

Exista mai multe legi in cazul in care este scris in mod clar ca este obligat sa puna o stampila ???

Astazi contabil mi-a venit in biroul meu cu unele documente (in acest caz, declaratiile salariu pentru 2009) si bineinteles, undeva pe dreapta a fost scris:

"Semnatura si stampila" =D>

I-am spus ca am aruncat stampila mea, pentru ca oricum este de fapt ceva inutil .....

Maine acei oameni de la departamentul fiscal poate pune pe formele lor ca eu ar trebui sa puna o imprimare cu degetul meu ,,, Si atunci ceea ce facem ? Suntem atat de ascultator ca nu vom gandi un pic si doar pus amprenta noastră ? #-o

Chris
Pai, nu stiu, ar trebui sa purtam pampersi chiar daca nu e nevoie? Sau manusi pe timp de vara, ca nu acrecumva sa ne prinda vreo ninsoare razleata?
E un fel de tichie de margaritar, dupa mine... iar acte in alb nu semnez pentru nimeni pe lume.
Din nefericire, cunosc aceasta practica, dar daca traducatorul se deplaseaza pentru acte la birou, atunci deranjul nu e al biroului, ci al traducatorului; ca sa se elimine drumurile acestea s-a inventat prostia asta de colaborare.
Nu conteaza, cred, ce schimb de stampila o fi; traducerile cu incheieri sunt valabile pana la atacul in fals. Si destul de greu, as zice.

Asa ca nu vad diferenta, biroul poate spune ca a fost fraierit, de unde sa stie el ca traducatorul si-a schimbat stampila si la ei continua sa o puna pe cea veche?
Repet, nu se poate face dovada cu privire la persoana care a stampilat. Si, la urma urmei, dv. ati stampilat.
Imi pare rau, chiar nu vad relevanta ori diferenta.
am un prieten (Englez) din Brasov care foleseste urmatoara stampila:

5 star Achievement Award
Dept. of Time Wasting

=D>

-> poza: [ link extern ]
ChrisR a scris:
Exista mai multe legi in cazul in care este scris in mod clar ca este obligat sa puna o stampila ???

Da, exista mai multe.

Alte discuții în legătură

Contract sserrginio sserrginio Va rog sa ma ajutati daca se poate cu un raspuns pentru urmatoarea problema: in urma cu doua luni am licitat pentru un produs de pe e-bay. Nu am stiut ca daca ... (vezi toată discuția)
Fotografie de pe facebook distribuita pe alt site fara acordul meu vlad_style22 vlad_style22 Bună seara, îmi cer scuze că vin aici cu acest cont nou şi fără a avea un \\"trecut\\" în spate însă sunt destul de \\"disperat\\" în momentul de ... (vezi toată discuția)