avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1259 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Bună ziua. Vă rog să-mi spuneți dacă o persoana ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Bună ziua. Vă rog să-mi spuneți dacă o persoana este salariat ...

Bună ziua. Vă rog să-mi spuneți dacă o persoana este salariat la privat și plătește asigurări de sănătate, este legal să-mi opresc și din pensiei asigurări de sănătate. Mulțumesc frumos.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:59, 9 Iulie 2025
Buna ziua!Daca aveti pensie de 3000 lei sau peste,da,vi se opreste cass
Care este actul normativ care prevede asa ceva?
Nu stiu care este actul normativ,dar stiu ca sora mea este pensionara dar si lucreaza.A intrebat la casa de pensii daca i se va opri cass din pensie avand in vedere ca si lucreaza si i s-a raspuns ca i se va opri si din pensie chiar daca este salariata.
Nu exista adoptat inca un act normativ cu cei peste 3000 lei pensie ..
Ultima modificare: Miercuri, 9 Iulie 2025
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Doi pensionari care au o if trebuie sa plateasca cass? azizmalika azizmalika Subiect: Doi pensionari care au o IF trebuie sa plateasca CASS? Buna ziua. Am si eu o situatie si doua intrebari. SITUATIA: doi pensionari ... (vezi toată discuția)
Bună. În prezent sunt pensionar militar. după pensionare m-am ... BenyDIM BenyDIM Bună. În prezent sunt pensionar militar. După pensionare m-am angajat la privat unde banuiesc ca se plătește CASS-ul. În aceasta situație este normal sa ... (vezi toată discuția)
Modificari cass zexe2 zexe2 noi modificari privind cas ptr militari;se tot vorbeste despre modificarea cas(adica,un pensionar militar,lucreaza la o sc cu cim;acestui pensionar i se ... (vezi toată discuția)