avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1311 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie alimentara

Buna ziua. Am o hotarare judecatoreasca prin care era stabilita custodia comuna si plata unei pensii alimentare pentru copil. Tatal copilului nu ne-a mai contactat, nu ne-a mai raspuns la tel sau mesaje f. multi ani. Acum s-a reintors si vrea o relatie cu copilul pe care eu o incurajez. Avand in vedere ca in acesti ani lipsa nu a platit pensia, este posibil sa obtin banii pe care ni i-ar fi datorat? A lucrat mai mult pe afara, nu stiu veniturile, decat ca are mult, mult mai mult decat mine, se vede dupa cat, cum si pe ce cheltuie banii. Nu doresc lectii de moralitate sau opinii, doresc sa stiu daca exista vreo prevedere legala prin care pot recupera pensiile din toti acesti ani.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cumparatoronline , utilizator 17:52, 10 Iulie 2025
Puteti apela la executorul judecatoresc , puteți recupera pe sia stabilita doar pe ultimii 3 ani, pt restul, a intervenit prescriptia
Va recomand sa discutati implicatiile unei executari, fara negociere, cu un avocat. Pentru ca, adesea, acest lucru poate duce la multe razboaie si procese in instanta. Executare, contestatie, modificare program, copil prins la mijloc... este exact de ce nu are nevoie un copil. Mai ales unul care abia si-a regasit un parinte si care incearca sa isi panseze durerea unui abandon. Cantariti bine, mai degraba negociati, discutati cu un avocat fara a lua in calcul direct razboiul unei executari silite.
Va multumesc. Doream sa stiu care sunt posibilitatile dpdv legal pentru a apela la justitie, asa cum e ea..., in cazul in care iar il va dezamagi pe copil si iar va disparea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua cum ar trebui sa procedeze o femeie care a fost data ... Alexandrugh Alexandrugh Bună ziua cum ar trebui sa procedeze o femeie care a fost data afara din casa de sot mentionez ca au inpreuna un copil de 4 luni nu sunt căsătoriți iar ... (vezi toată discuția)
Custodie- drept de vizita alexx37 alexx37 Buna seara....am divortat la notariat, s-a stabilit programul de vizita, dar de cate ori doresc sa-mi vad copilul are o scuza ca are lectii...desi e clasa a ... (vezi toată discuția)
Drept de vizita copil GabrielaLamba GabrielaLamba Buna ziua, am un copil de 10 ani si la nastere m.am despărțit de tatal copilului, iar acesta in urma hotărâri judecătorești nu a primit drept de vizita, ... (vezi toată discuția)