avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1733 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Bună dimineața. Dacă copilul primește pensie de ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Bună dimineața. Dacă copilul primește pensie de urmas și ...

Bună dimineața. Dacă copilul primește pensie de urmas și am împlinit 18 ani pe 29 mai ,mai trebuia sa duc adeverință la casa de pensii?nu a primit luna trecuta și cred ca asta este motivul.Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 11:35, 8 Iulie 2025
Adeverința care atestă continuarea studiilor se depune la Casa Locală de Pensii în termen de 10 zile de la data începerii fiecărui an școlar sau universitar, conform legislației. În cazul în care adeverința nu este depusă la timp, plata pensiei de urmaș poate fi reținută sau suspendată.
Pentru a beneficia de pensia de urmaș, copiii care au împlinit vârsta de 16 ani trebuie să depună anual o adeverință de la unitatea de învățământ, care să confirme că sunt elevi sau studenți și că urmează o formă de învățământ organizată potrivit legii. Această adeverință trebuie depusă la Casa Teritorială de Pensii la începutul fiecărui an școlar sau universitar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dovada continuarii studiilor pentru pensia de urmas q23r q23r Buna ziua, La ce perioada trebuie refacuta dovada continuarii studiilor in cazul pensiei de urmas pentru un copil cu varsta cuprinsa intre 16 si 26 de ... (vezi toată discuția)
Studenta anul i si pensie de urmas Florentina Mihaela Florentina Mihaela Fiica mea primeste pensie de urmas.Pana acum, eleva fiind, am dus la Casa de Pensii in fiecare an, pana pe data de 30 septembrie adeverinta eliberata de liceul ... (vezi toată discuția)
Conditionarea platii pensiei de urmas magdalena03 magdalena03 Copiii mei locuiesc in Germania,dar primesc pensie de urmas in Romania.Ca in fiecare an,am trimis adeverinta de la scoala.Anul acesta insa adeverinta mi-a fost ... (vezi toată discuția)