avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1766 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract de inchiriere inregistrat la ANAF - chiriasii ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract de inchiriere inregistrat la ANAF - chiriasii au plecat fara urma

Buna ziua,

Astazi din pacate au plecat chiriasii inainte de termenul de finalizare al contractului de inchiriere. Acesta este inregistrat la ANAF si as dori sa va intreb care sunt pasii ce trebuie urmati astel incat sa fie totul ok. Tin sa mentionez ca nu mai pot sa dau de chiriasi. Acestia au plecat lasand cheia in posta si mi-au blocat numarul de telefon.

Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: dodoambra , utilizator 13:28, 13 Iulie 2025
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,

In ce priveste chiria,puteti initia executarea silita, in ce priveste sumele restante.

In prealabil, trimiteti o notificare, prin executor.

Totodata, va puteti informa daca respectivii chiriasi au bunuri si venituri , asa incat sa ii puteti executa silit.

In ceea ce priveste utilitatile, puteti investi instanta de judecata.

Pai , dupa cate inteleg, problema utilizatorului Cody7788 nu este asta, ci faptul ca contractul e inregistrat la ANAF si va trebui sa plateasca impozit pentru veniturile care nu le mai are. Trebuie sa mearga la ANAF si sa depuna o hartie cu incetarea contractului si probabil o rectificativa ( pana anul trecut asa se facea) cu diminuarea veniturilor estimate pentru 2025

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Propietarul a inchiriat un spatiu comercial chiriasul pleaca ... dumitru stoian dumitru stoian propietarul a inchiriat un spatiu comercial chiriasul pleaca pentru ca nui merge afacerea mentionez ca nu a platit chiria o luna jumatate sustinind ca trebuie ... (vezi toată discuția)
Chiriasi rau platnici sevinci sevinci Am inchiriat un apartament unei familii fara nici un contract scris,avand doar o intelegere verbala,la inceput totul a fost bine platindu-si datoriile atat la ... (vezi toată discuția)
Cum pot solutiona problema mea? carmen silva carmen silva Buna ziua, am inchiriat la finele anului trecut un apartament unei persoane fizice. Bineinteles ca am facut contarctul de inchiriere la Finante, declarand ... (vezi toată discuția)