Salut,
Am cumpărat acum 7 luni un telefon destul de scump (peste 3000 lei), de la un magazin cunoscut, și recent a început să aibă probleme cu semnalul – dispare rețeaua complet, uneori ore în șir, fără motiv. Am încercat alt SIM, resetări etc., dar problema persistă.
L-am dus în service pe garanție și după o săptămână m-au sunat și mi-au zis că nu se poate repara gratuit pentru că:
„Carcasa are o zgârietură fină pe lateral, deci produsul a fost lovit. Nu mai e eligibil pentru garanție.”
Mi se pare abuziv. Telefonul funcționează în rest, zgârietura e superficială (nici nu știu dacă era de la început), și problema de semnal n-are nicio legătură cu vreo lovitură fizică.
Întrebări:
E legal să refuze garanția doar din cauza unei zgârieturi?
Pot cere să-mi facă reparația contra cost și să ceară garanție doar pentru piesa montată?
Merită să fac plângere la ANPC sau au ei dreptate?
Pot duce telefonul la un alt service și să păstrez totuși garanția?
1. e o discutie tehnica. legal, daca "produsul nu mai e eligibil pentru garantie", inseamna ca garantia ati pierdut-o
2. da. odata aparatul diagnosticat ca fiind stricat de client, reparatiile ulterioare garanteaza doar piesele inlocuite;
3. o reclamatie la ANPC nu va costa nimic, in afara de timp.
4. garantia e pierduta
Garantie anulata
insomniak74
buna seara.intru direct in subiect.in aprilie 2017 am cumparat online de la evomag un telefon htc one me.dupa 2 saptamani apar probleme diverse(dificultati in ... (vezi toată discuția)