avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1107 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Lămuriri în privința indemnizației de creștere ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Lămuriri în privința indemnizației de creștere copil

Bună ziua! Scriu aici pentru a primi lămuriri în privința indemnizației de creștere copil. Pe scurt: primul copil are 2 ani și o lună, iar al doilea are 7 luni. Prima indemnizație am luat-o întreaga până în luna aprilie (1 an și 10 luni ale primului copil)plus stimulent de suprapunere, iar ultimele două indemnizații am luat mai puțin cu câte 300 de lei/luna. Am discutat mai devreme cu o doamna la Agenția de plăți și mi-a spus ca prima indemnizație a încetat în luna mai, când a început brusc a doua fiindcă nu s-au depus acte pentru “lunile tatălui”, cu toate ca am întrebat acest lucru când am depus actele pentru a doua indemnizație, ni s-a spus ca nu e cazul sa isi ia tatăl ultimele două luni fiindcă se suprapun concediile. Bun, asta am înțeles ca nu ne-a îndrumat nimeni corect si am pierdut “lunile tatălui”, dar ce se am luat ultimele două luni mai puțini bani? Am decizia de aprobare a celui de-al doilea concediu in fata și e trecuta o suma mai mare. Cu cine pot discuta pentru a ma lămuri și pe mine și mai ales, ce demers pot face in cazul in care mi s-a greșit suma virata in cont? Cu lunile tatălui mai putem face ceva? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:24, 8 Iulie 2025
Detaliati :
- prima perioada de CCC
- data nasterii celui de-al doilea copil

Prima perioadă de CCC: 10.06.2023 - 09.05.2025, al doilea copil născut pe 03.12.2024
Cornel Vasile a scris:

Detaliati :
- prima perioada de CCC
- data nasterii celui de-al doilea copil

Lunile nu sunt pierdute .

Primul CCC trebuia sa fie : iunie 2023 - aprilie 2025

Al doilea ccc va fi pana in octombrie 2026 ... aici s-au scazut cele 2 luni ale tatalui.

Sesizati Ministerul MUncii /ANPIS cu privire la plata mai mica a indemnizatiei, depunand si dovada platii.
Ultima modificare: Marți, 8 Iulie 2025
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dosar indemnizatie crestere copil maryag maryag buna ziua am un baiat care luna aceasta in 25 face 2 ani si o fetita care pe 3 mai 2016 face 2 ani.am fost la ajips pentru o adeverinta cu venitul pe ultimele ... (vezi toată discuția)
Suprapunere copil in timpul stimulentului de insertie FLORINA1979 FLORINA1979 Buna ziua,pe data de 3.10.2014 s-a nascut primul copil, iar eu (tatal) fiind singurul care realiza venituri am ales sa nu intrerup munca si sa primesc ... (vezi toată discuția)
Raspuns corect dat de ajpis? Just-drept Just-drept In urma cu 2 ani s-a nascut un copil. Pe 25 Mai copilul face 2 ani. Mama fiind salariata,tatal somer indemnizat. Tatal a intrat in ccc,iar in toata aceasta ... (vezi toată discuția)