Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Lămuriri în privința indemnizației de creștere copil

Bună ziua! Scriu aici pentru a primi lămuriri în privința indemnizației de creștere copil. Pe scurt: primul copil are 2 ani și o lună, iar al doilea are 7 luni. Prima indemnizație am luat-o întreaga până în luna aprilie (1 an și 10 luni ale primului copil)plus stimulent de suprapunere, iar ultimele două indemnizații am luat mai puțin cu câte 300 de lei/luna. Am discutat mai devreme cu o doamna la Agenția de plăți și mi-a spus ca prima indemnizație a încetat în luna mai, când a început brusc a doua fiindcă nu s-au depus acte pentru “lunile tatălui”, cu toate ca am întrebat acest lucru când am depus actele pentru a doua indemnizație, ni s-a spus ca nu e cazul sa isi ia tatăl ultimele două luni fiindcă se suprapun concediile. Bun, asta am înțeles ca nu ne-a îndrumat nimeni corect si am pierdut “lunile tatălui”, dar ce se am luat ultimele două luni mai puțini bani? Am decizia de aprobare a celui de-al doilea concediu in fata și e trecuta o suma mai mare. Cu cine pot discuta pentru a ma lămuri și pe mine și mai ales, ce demers pot face in cazul in care mi s-a greșit suma virata in cont? Cu lunile tatălui mai putem face ceva? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:24, 8 Iulie 2025
Detaliati :
- prima perioada de CCC
- data nasterii celui de-al doilea copil

Prima perioadă de CCC: 10.06.2023 - 09.05.2025, al doilea copil născut pe 03.12.2024
Cornel Vasile a scris:

Detaliati :
- prima perioada de CCC
- data nasterii celui de-al doilea copil

Lunile nu sunt pierdute .

Primul CCC trebuia sa fie : iunie 2023 - aprilie 2025

Al doilea ccc va fi pana in octombrie 2026 ... aici s-au scazut cele 2 luni ale tatalui.

Sesizati Ministerul MUncii /ANPIS cu privire la plata mai mica a indemnizatiei, depunand si dovada platii.
Ultima modificare: Marți, 8 Iulie 2025
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dosar indemnizatie crestere copil maryag maryag buna ziua am un baiat care luna aceasta in 25 face 2 ani si o fetita care pe 3 mai 2016 face 2 ani.am fost la ajips pentru o adeverinta cu venitul pe ultimele ... (vezi toată discuția)
Suprapunere copil in timpul stimulentului de insertie FLORINA1979 FLORINA1979 Buna ziua,pe data de 3.10.2014 s-a nascut primul copil, iar eu (tatal) fiind singurul care realiza venituri am ales sa nu intrerup munca si sa primesc ... (vezi toată discuția)
Raspuns corect dat de ajpis? Just-drept Just-drept In urma cu 2 ani s-a nascut un copil. Pe 25 Mai copilul face 2 ani. Mama fiind salariata,tatal somer indemnizat. Tatal a intrat in ccc,iar in toata aceasta ... (vezi toată discuția)