avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1495 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Reducere normă profesor - Sunt profesor titular cu ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Reducere normă profesor - Sunt profesor titular cu gr I și peste 25 de ani vechime și ...

Sunt profesor titular cu gr I și peste 25 de ani vechime și lucrez în învățământul preșcolar. Nu mi se aprobă reducerea normei cu 2 ore săptămânal și nici plata orelor efectuate în plus. Aș putea acționa în judecată unitatea școlară?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:01, 8 Iulie 2025
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
1. Pana actionati in instanta, va intra in vigoare Proiectul privind măsurile fiscal-bugetare, din 2025–2026 care prevede noi reguli, prin modificarea Legii învățământului preuniversitar.
[ link extern ] /

2. Referitor la plata orelor efectuate in plus , aceasta nu este posibila , ci doar compensate cu timp liber corespunzător acestora în următoarele 90 de zile după prestarea muncii suplimentare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incadrare in munca HoriaB HoriaB Se mai poate beneficia de reducerea normei didactice in cazul in care se revine la catedra mai repede cu 1 an si in oras nu exista cresa? (vezi toată discuția)
Plata cu ora in cadrul invatamantului Adriana_Stoica Adriana_Stoica Sunt pensionara, am studii universitare si in acest an scolar am catedra intreaga ca si profesoara , decizia imi este data pe perioada anului scolar de la 1 ... (vezi toată discuția)