avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 444 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Plata cu ora in cadrul invatamantului
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Plata cu ora in cadrul invatamantului

Sunt pensionara, am studii universitare si in acest an scolar am catedra intreaga ca si profesoara , decizia imi este data pe perioada anului scolar de la 1 sept.2011 pana la 31 august 2012. Nu am lucrat in invatamant, nu am definitivatul cu atat mai mult nu am grade didactice. Am inteles ca din acest an toti pensionarii, fie din invatamant fie din alte domenii, care au dorit sa lucreze in invatamant si indeplinesc conditiile de studii au putut fi angajati doar sub forma platii cu ora. Care sunt drepturile banesti de care voi beneficia si care vor fi retinerile aferente? Salariul de incadrare va fi de debutant in invatamant dar voi beneficia de sporul de vechime?
Cel mai recent răspuns: elena138 , utilizator 21:18, 30 Septembrie 2011
Art. 10 Legea 63/2011 Metodologia de calcul al drepturilor salariate care se acordă personalului didactic

(1) Personalul didactic şi personalul didactic asociat, inclusiv cadrele didactice pensionate pentru limită de vârstă, care funcţionează pe posturi didactice în sistem de plată cu ora sunt salarizate pentru activitatea depusă în funcţie de condiţiile pe care le îndeplinesc la încadrare. La calculul drepturilor salariale se vor avea în vedere: norma didactică de predare, salariul de încadrare prevăzut în anexele nr. 1 şi 2 la lege, indemnizaţia de învăţământ special, gradaţia de merit, sporul pentru titlul ştiinţific de doctor de care a beneficiat până la data de 31 decembrie 2009 şi indemnizaţia pentru localităţi izolate.

(2) Tarifele orare din învăţământul preuniversitar se calculează prin raportarea la sumele prevăzute la alin. (1), astfel:

a) 1/72 pentru norma didactică de 18 ore pe săptămână;

b) 1/64 pentru norma didactică de 16 ore pe săptămână în învăţământul special;

c) 1/96 pentru norma didactică de 24 de ore pe săptămână pentru maiştri instructori;

d) 1/80 pentru norma didactică de 20 de ore pe săptămână pentru maiştri instructori din învăţământul special;

e) 1/80 pentru profesori, învăţători, institutori învăţământ primar;

f) 1/100 pentru profesori, educatoare, institutori învăţământ preşcolar.

(3) Personalul didactic din învăţământul preuniversitar cu o vechime efectivă în învăţământ de peste 25 de ani, cu gradul didactic I, beneficiază de reducerea normei didactice cu două ore săptămânal, fără diminuarea salariului. Acest personal didactic poate fi salarizat în sistem de plată cu ora cu tariful orar stabilit în funcţie de norma didactică redusă, pentru orele didactice ce depăşesc această normă. În această situaţie, tarifele orare se calculează prin raportarea sumelor prevăzute la alin. (1), astfel:

a) 1/64 pentru norma didactică de 16 ore pe săptămână;

b) 1/56 pentru norma didactică de 14 ore pe săptămână în învăţământul special;

c) 1/88 pentru norma didactică de 22 de ore pe săptămână pentru maiştri instructori;

d) 1/72 pentru norma didactică de 18 ore pe săptămână pentru maiştri instructori din învăţământul special;

e) 1/72 pentru profesori, învăţători, institutori învăţământ primar;

f) 1/92 pentru profesori, educatoare, institutori învăţământ preşcolar.

Prevederile prezentului alineat se aplică până la data de 31 august 2011.

Anexa 2
4.


Profesor studii superioare de lungă durată, grad didactic debutant până la 2 ani 981

Dar nici alta metodologie nu a aparut...:sorry:
Ultima modificare: Joi, 29 Septembrie 2011
elena138, utilizator
Am inteles ca incadrarea mea va fi de 981 de lei la care sa inteleg ca nu se va adauga sporul de vechime de 25%- vechime nu in invatamant ci in alt domeniu?
Ce retineri se vor face din acesti 981 lei? impozit, sanatate si pensii?
da, toate:">

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata cu ora catalina77 catalina77 Buna ziua. As dori sa stiu si eu, daca se poate, pentru plata cu ora se intocmeste contract individual de munca? Din Legea 1/2011 nu se intelege acest lucru. ... (vezi toată discuția)
Profesorii pensionati..... atena52 atena52 Un profesor ,pensionar ,angajat prin plata cu ora,care primeste dirigentia unei clase ,poate fi platit ? Stiu ca ,orice munca desfasurata ,este platita ... (vezi toată discuția)
Buna ziua ! sunt profesor pentru invatamant primar pensionar ... Stoicageorgi Stoicageorgi Buna ziua ! Sunt profesor pentru invatamant primar pensionar cu o vechime de 45 de ani. As dori sa stiu cum ar trebui sa fiu platita daca am fost reincadrata ... (vezi toată discuția)