avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1674 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Pentru actele de partaj și dezmembrare este necesar ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Pentru actele de partaj și dezmembrare este necesar declarație ...

Pentru actele de partaj și dezmembrare este necesar declarație pe propria răspundere privind sănătatea mentală?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pentru orice act de dispozitie se aplica celeasi conditii privind capacitatea partilor. Sustin exact ce v-a raspuns colega gi-jane mai sus.
N-ati inteles nimic, eu nu sunt nici în vârstă și nici confuză! Partajul urmează să se facă cu o persoană în vârstă. Și nu am vrea să fim puși pe drumuri peste un timp, să o luăm de la capăt.
Ultima modificare: Joi, 10 Iulie 2025
Manuela Rășină, administrator
Se va proceda asa cum va aratat gi-jane2 cu persoana in varsta . Daca notarul va va cere , o veti duce la IML , daca nu - nu .
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Indiferent de tipul actului autentic (ca e vanzare/donatie/intretinere/partaj/procura/declarație etc. ) DACĂ notarul are dubii cu privire la discernământul persoanei care e în fata lui, va solicita un certificat medico legal psihiatric de la medicul legist, care sa ateste ca persoana este apta pentru a semna acte juridice.
Varsta nu contează. Sunt persoane de 98 de ani, cu o minte brici, după cum sunt și demenți de 25 de ani.
Dacă persoana e "pe câmpii", cum ar putea o asemenea declarație sa aibă valoare sau sa conteze în vreun fel?
Mi-am făcut testamentul cu mulți ani în urmă. Deși eram personal aeronautic, cu vizită medicală anuală obligatorie, notarul mi-a recomandat să aduc, de la medicul de familie, un certificat medical cum că "am toate țiglele pe casă". Nu este obligatoriu dar, notarul încearcă să facă actele lui cât mai beton posibil. Testamentul este, oricum, legal, atacabil.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Adeverinte medicale persoane in varsta pentru tranzactii imobiliare? ContSters287867 ContSters287867 Buna ziua. Continui cu o intrebare legata de prima. Mama mea care vinde terenul, are peste 83 de ani. Este nevoie de un act medical care sa confirme ca este ... (vezi toată discuția)
Se pot evita cheltuielile de dezbatere a succesiunii dacă se întocmește un testament pentru unicul moștenitor? Clementoni Clementoni Bună ziua, În urma decesului tatălui meu, eu si mama, unici mostenitori, am început procedurile de deschidere a succesiunii. Cheltuind deja o groaza de ... (vezi toată discuția)
Procura notariala stinghie stinghie Ce acte ii trebuiesc unei persoane in varsta de 78 de ani pentru a-si imputernici sotia in vederea vanzarii unui teren pentru care detine titlu de proprietate ... (vezi toată discuția)