N-ati inteles nimic, eu nu sunt nici în vârstă și nici confuză! Partajul urmează să se facă cu o persoană în vârstă. Și nu am vrea să fim puși pe drumuri peste un timp, să o luăm de la capăt.
raluk0207
Utilizator 4din 4 utilizatori consideră acest răspuns util
Indiferent de tipul actului autentic (ca e vanzare/donatie/intretinere/partaj/procura/declarație etc. ) DACĂ notarul are dubii cu privire la discernământul persoanei care e în fata lui, va solicita un certificat medico legal psihiatric de la medicul legist, care sa ateste ca persoana este apta pentru a semna acte juridice.
Varsta nu contează. Sunt persoane de 98 de ani, cu o minte brici, după cum sunt și demenți de 25 de ani.
Dacă persoana e "pe câmpii", cum ar putea o asemenea declarație sa aibă valoare sau sa conteze în vreun fel?
Mi-am făcut testamentul cu mulți ani în urmă. Deși eram personal aeronautic, cu vizită medicală anuală obligatorie, notarul mi-a recomandat să aduc, de la medicul de familie, un certificat medical cum că "am toate țiglele pe casă". Nu este obligatoriu dar, notarul încearcă să facă actele lui cât mai beton posibil. Testamentul este, oricum, legal, atacabil.
Procura notariala
stinghie
Ce acte ii trebuiesc unei persoane in varsta de 78 de ani pentru a-si imputernici sotia in vederea vanzarii unui teren pentru care detine titlu de proprietate ... (vezi toată discuția)