avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1674 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Recalculare indemnizatie crestere copil (bonusuri ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Recalculare indemnizatie crestere copil (bonusuri repartizate ulterior) Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea informatie: la ...

Buna ziua,

Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea informatie: la momentul depunerii dosarului de indemnizatie privind concediul de crestere copil (incepul aprilie 2025) nu fusesera repartizate bonusurile aferente anului 2024. Ulterior, la finalul lunii aprilie acestea au fost repartizate.
In acest caz, poate fi facuta acum cerere de recalculare a indemnizatiei desi au trecut 30 zile de la comunicarea deciziei prin e-mail, dar nu au trecut cele 30 zile de la comunicarea deciziei in format fizic, prin posta?
Multumesc pentru eventuale raspunsuri.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 05:54, 11 Iulie 2025
Recalcularea cuantumului indemnizației lunare pentru creșterea copilului se realizează, cu respectarea limitei maxime prevăzute de lege, la cererea persoanei îndreptățite, chiar după împlinirea de către copil a vârstei de 2 ani, respectiv 3 ani în cazul copilului cu handicap, dacă ulterior, în baza unor hotărâri judecătorești definitive, s-au acordat diferențe de drepturi salariale sau asimilate acestora, impozabile, drepturi corespunzătoare perioadei de contributivitate impuse de art. 2 alin. (1) din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 111/2010.
Buna seara,

Inteleg din mesajul dumneavoastra astfel si va rog sa ma corectati daca gresesc: avand in vedere ca bonusul a fost distribuit in 2025, dar face referire la 2024 (anul de referinta in calculul indemnizatiei) nu va putea sta la baza recalcularii datorita faptului ca nu a fost obtinut printr-o hotarare judecatoreasca, ci pur si simplu distribuit de catre angajator?

Multumesc anticipat pentru clarificari.

Cornel Vasile a scris:

Recalcularea cuantumului indemnizației lunare pentru creșterea copilului se realizează, cu respectarea limitei maxime prevăzute de lege, la cererea persoanei îndreptățite, chiar după împlinirea de către copil a vârstei de 2 ani, respectiv 3 ani în cazul copilului cu handicap, dacă ulterior, în baza unor hotărâri judecătorești definitive, s-au acordat diferențe de drepturi salariale sau asimilate acestora, impozabile, drepturi corespunzătoare perioadei de contributivitate impuse de art. 2 alin. (1) din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 111/2010.

Exact ..va trebuie o hotarare judecatoreasca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună! sunt în următoarea situație: am fost în ccc cu copil ... Szah1 Szah1 Bună! Sunt în următoarea situație: Am fost în ccc cu copil 1 până în august 2024 (1960 lei/lună) apoi am \"revenit\" la locul de muncă, însă ... (vezi toată discuția)
Bonus salarial in concediu crestere copil? Geani80 Geani80 buna ziua, momentan sunt in concediu de crestere a copilului si am aflat ca firma la care sunt angajata a acordat bonusuri si mariri de salariu pt activitatea ... (vezi toată discuția)
Buna ziua . in octombrie 2024 am depus cerere pentru recalculare ... Atreides Atreides Buna ziua . in octombrie 2024 am depus cerere pentru recalculare pensie invaliditate (si adeverinta cu veniturile brute 1987-2001) . In decembrie 2004 am ... (vezi toată discuția)