avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1607 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Conturi nedeclarate in masa succesorala
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Conturi nedeclarate in masa succesorala

Conturi nedeclarate in masa succesorala. In 2012 a decedat tatal meu,insa abia acum,privind certificatul de mostenitor,realizez/banuiesc ca in masa succesorala nu au fost trecute toate conturile detinute de el(poate in comun cu mama),fiindca au aparut dovezi ca fratele meu ar fi beneficiat din partea mamei,dupa decesul tatalui,de sume de bani in € care nu apar in succesiune.Intrebarea este:am posibilitatea sa aflu daca intr-adevar au existat conturi (in lei sau €) nedeclarate la succesiune la notariat ?Si daca da,ce ar fi de facut ?
Multumesc anticipat pt raspunsuri !
Ultima modificare: Miercuri, 9 Iulie 2025
64costab, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,
Se poate face o dezbatere succesorala suplimentara,in ce priveste sumele de bani din conturile tatalui dumneavoastra.
Faceti adrese catre banci, atasand certificatul de mostenitor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune - conturi bancare miara miara Daca o persoana are bani depusi in banca ( cu un imputernicit care poate scoate banii), dupa decesul sau acei bani revin imputernicitului sau se impart la toti ... (vezi toată discuția)
Succesiune dupa tata, 2 copii + cea de-a doua sotie Diana I. Diana I. Buna ziua, Tata tocmai a decedat. Suntem doi copii din prima sa casatorie, incheiata acum peste 30 ani. A ramas in viata actuala sa sotie, care detine toate ... (vezi toată discuția)
Succesiune notariala luc66 luc66 Tatal meu a decedat in 2012. Mai are doi frati in viata si nu au facut mostenire in urma parintilor lor ( bunicii mei decedati). In masa succesorala este vorba ... (vezi toată discuția)