avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 785 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună ziua, tatăl meu a avut un credit cu ipoteca pe ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună ziua, tatăl meu a avut un credit cu ipoteca pe casa acum ...

Bună ziua, tatăl meu a avut un credit cu ipoteca pe casa acum 22 de ani la fosta banca românească! Notarul de atunci colaborator al băncii după plata creditului și decizia de radiere nu a scos ipoteca din cartea funciara! Acum el vrea sa vândă și nu se poate scoate ipoteca ,de la Exim bank ( fosta banca românească) ne tot amână de 2 săptămâni cu dosarul ,că nu îl găsește în arhivă! Ce ne sfătuiți, decizia de radiere o avem!
Buna ziua

Daca aveti decizia radierii ipotecii, puteti face dvs cerere la OCPI pt radierea ipotecii.

Eu asa am procedat de fiecare data. Desi legal ar fi datoria bancii, nici o banca nu a facut pasul asta. Cu dovada ca am achitat creditul si scrisoarea bancii care confirma acest lucru am fost la notar si acesta a solicitat radierea ipotecii.

Am facut asta pt 3 imobile separate, la 2 banci diferite (Unicredit si BRD).
Ultima modificare: Miercuri, 9 Iulie 2025
BogdanGri, utilizator
Faceti demersurile singur direct la OCPI.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună seara! de curând am achitat integral creditul ipotecar. ... Stana Sergiu Stana Sergiu Bună seara! De curând am achitat integral creditul ipotecar. Am primit de la banca pașii de urmat pentru radiere. \"Fluxul pentru radierea ipotecii este ... (vezi toată discuția)
Cedare creante - caz special teisoara teisoara Buna ziua, . ma aflu in urmatoarea situatie -speciala-pin evolutia ei si va rog sa ma ajutati cu un raspuns: -in anul 2007 am contractat un credit de nevoi ... (vezi toată discuția)
Ocpi - ridicare ipoteca _Ali _Ali Buna ziua, Am achizitionat un credit ipotecar la banca ABN Amro in 2007. Aceasta banca a fost preluata de catre RBS care la randul ei a fost preluata recent ... (vezi toată discuția)