avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1672 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună ziua, tatăl meu a avut un credit cu ipoteca pe ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună ziua, tatăl meu a avut un credit cu ipoteca pe casa acum ...

Bună ziua, tatăl meu a avut un credit cu ipoteca pe casa acum 22 de ani la fosta banca românească! Notarul de atunci colaborator al băncii după plata creditului și decizia de radiere nu a scos ipoteca din cartea funciara! Acum el vrea sa vândă și nu se poate scoate ipoteca ,de la Exim bank ( fosta banca românească) ne tot amână de 2 săptămâni cu dosarul ,că nu îl găsește în arhivă! Ce ne sfătuiți, decizia de radiere o avem!
Buna ziua

Daca aveti decizia radierii ipotecii, puteti face dvs cerere la OCPI pt radierea ipotecii.

Eu asa am procedat de fiecare data. Desi legal ar fi datoria bancii, nici o banca nu a facut pasul asta. Cu dovada ca am achitat creditul si scrisoarea bancii care confirma acest lucru am fost la notar si acesta a solicitat radierea ipotecii.

Am facut asta pt 3 imobile separate, la 2 banci diferite (Unicredit si BRD).
Ultima modificare: Miercuri, 9 Iulie 2025
BogdanGri, utilizator
Faceti demersurile singur direct la OCPI.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cedare creante - caz special teisoara teisoara Buna ziua, . ma aflu in urmatoarea situatie -speciala-pin evolutia ei si va rog sa ma ajutati cu un raspuns: -in anul 2007 am contractat un credit de nevoi ... (vezi toată discuția)
Ocpi - ridicare ipoteca _Ali _Ali Buna ziua, Am achizitionat un credit ipotecar la banca ABN Amro in 2007. Aceasta banca a fost preluata de catre RBS care la randul ei a fost preluata recent ... (vezi toată discuția)
Cum se procedează pentru a verifica un cont bancar închis din ... NicușorEric NicușorEric Cum se procedează pentru a verifica un cont bancar închis din arhiva BRD? (vezi toată discuția)