avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 757 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună seara! De curând am achitat integral creditul ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună seara! De curând am achitat integral creditul ipotecar. ...

Bună seara! De curând am achitat integral creditul ipotecar.
Am primit de la banca pașii de urmat pentru radiere.
"Fluxul pentru radierea ipotecii este urmatorul:
1. Sucursala Staff intocmeste cererea de radiere a ipotecii si o transmite in original in atentia clientului;
2. Clientul trebuie sa contacteze un notar care sa intocmeasca declaratia de radiere a ipotecii;
3. Notarul impreuna cu clientul stabilesc o sucursala UniCredit Bank unde urmeaza sa fie semnata declaratia de radiere a ipotecii de catre doi reprezentanti bancari si de catre notar;
4. Notarul depune la OCPI declaratia semnata in Sucursala aleasa, respectiv cererea de radiere a ipotecii transmisa in original de catre sucursala Staff, in vederea obtinerii extrasului CF si a incheierii fara sarcini (adica cu ipoteca radiata)."
Ce părere aveți despre acest "flux" al băncii pentru radiere?
De ce trebuie sa plimb notarul la banca? Sigur implica costuri mari. Va mulțumesc anticipat!
stanasergiu@gmail.com

Alte discuții în legătură

Radiere ipoteca - procedura n_roxxanne n_roxxanne Va rog sa-mi spuneti pasii de urmat pentru radierea ipotecii dupa ce am achitat integral un credit ipotecar la casa.Multumesc frumos. (vezi toată discuția)
Bună ziua, tatăl meu a avut un credit cu ipoteca pe casa acum ... George Dumitru86 George Dumitru86 Bună ziua, tatăl meu a avut un credit cu ipoteca pe casa acum 22 de ani la fosta banca românească! Notarul de atunci colaborator al băncii după plata ... (vezi toată discuția)
Ridicare ipoteca cristihlibac cristihlibac Buna seara, De curand am achitat un credit ipotecar si doresc sa stiu ce documente sunt necesare pentru ridicarea ipotecii. Multumesc anticipat cristi (vezi toată discuția)