avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 826 soluții astăzi
LIVE, ACUM ESG în România: Reglementări și implementarea practică a cerințelor de raportare
Accesează live evenimentul
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună ziua Eu am achiziționat un spațiu comercial ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună ziua Eu am achiziționat un spațiu comercial înainte ...

Bună ziua
Eu am achiziționat un spațiu comercial înainte de căsătorie, dar am plătit doar factura si nu am reușit sa fac contractul de vanzare cumparare.
Acum, m-am căsătorit si vreau sa finalizez actele pe proprietate.
As vrea sa știu dacă, doamne ferește, soțul decedează, copii lui au dreptul la aceasta proprietate? Avem regimul bunurilor comune.
Doar ca plata am făcut-o înainte de căsătorie, din banii mei proprii.
Va mulțumesc
Cel mai recent răspuns: gabriela89darius , utilizator 12:50, 10 Iulie 2025
Buna ziua,
discuția este destul de complexă, deoarece este vorba de un spațiu comercial, deci banuiesc ca aveți o societate comercială, pentru ca altfel nu cred ca achiziționați spațiul comercial pentru folosinta comuna a familiei.
Trebuie analizat, in functie de tipul de societate comercială ce o dețineti (cu asociat unic, cu mai multi asociati)... daca spațiul comercial este adus ca aport la societate, dacă banii cu care se achiziționeaza provin din societate sau din banii din comuni, care este modalitatea de impărțire a păților sociale ale societății... etc.
În funcție de răspunsurile la aceste întrebări, precum și la întrebările ce vor fi generate de răspunsurile date, se va putea stabili vocația succesorală a fiecărui moștenitor la acest bun.
Cel mai bine mergeti cu actele la un avocat din localitatea dvs.
buna ziua
eu nu am firma, am cumparat pe persoana fizica.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort si partaj, firma si imobil laurentiu68 laurentiu68 Buna ziua Divortul aproape ca s-a terminat,urmeaza stabilirea pensiei alimentare si gata am scapat. Partea grea acum incepe. PARTAJUL O sa expun ... (vezi toată discuția)
Probleme partaj bunuri comune notariat pakos pakos Buna seara, distinsi colegi. Supun atentiei dvs. o speta care mie personal, mi-a dat ( si imi da) dureri de cap: Sotul X infiinteaza un SRL in care este ... (vezi toată discuția)
Impartirea bunurilor in caz de divort smileylory smileylory Buna. O prima intrebare: Unul dintre soti detine un apartament dobandit inainte de casatorie (ca nuda proprietate si ulterior, dupa casatorie dobandeste ... (vezi toată discuția)