Bună ziua
Eu am achiziționat un spațiu comercial înainte de căsătorie, dar am plătit doar factura si nu am reușit sa fac contractul de vanzare cumparare.
Acum, m-am căsătorit si vreau sa finalizez actele pe proprietate.
As vrea sa știu dacă, doamne ferește, soțul decedează, copii lui au dreptul la aceasta proprietate? Avem regimul bunurilor comune.
Doar ca plata am făcut-o înainte de căsătorie, din banii mei proprii.
Va mulțumesc
Buna ziua,
discuția este destul de complexă, deoarece este vorba de un spațiu comercial, deci banuiesc ca aveți o societate comercială, pentru ca altfel nu cred ca achiziționați spațiul comercial pentru folosinta comuna a familiei.
Trebuie analizat, in functie de tipul de societate comercială ce o dețineti (cu asociat unic, cu mai multi asociati)... daca spațiul comercial este adus ca aport la societate, dacă banii cu care se achiziționeaza provin din societate sau din banii din comuni, care este modalitatea de impărțire a păților sociale ale societății... etc.
În funcție de răspunsurile la aceste întrebări, precum și la întrebările ce vor fi generate de răspunsurile date, se va putea stabili vocația succesorală a fiecărui moștenitor la acest bun.
Cel mai bine mergeti cu actele la un avocat din localitatea dvs.