avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 748 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna ziua ce înseamnă 30.06.2025 Ora estimata: 08:30 ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna ziua ce înseamnă 30.06.2025 Ora estimata: 08:30 Complet: ...

Buna ziua ce înseamnă
30.06.2025
Ora estimata: 08:30
Complet: C12 M amânări
Tip solutie: Admite cererea
Solutia pe scurt: Admite, astfel cum a fost modificată, cererea de divorţ formulată de reclamantul S F în contradictoriu cu pârâta S C D. În temeiul art 931 C.proc.civ, declară desfăcută prin acord căsătoria dintre S F şi S C D, încheiată la data de 16.08.2008 în faţa delegatului de stare civilă de la Primăria Cluj Napoca, judeţul Cluj. Dispune ca doamna Anonimizat 2 să revină la numele purtat anterior căsătoriei, cel de „G”. Dispune ca exercitarea autorităţii părinteşti cu privire la minora S D M, născută pe data de .., să se realizeze în comun, de ambii părinţi. Stabileşte locuinţa minorei împreună cu tatăl. Ia act de acordul părţilor privind obligarea părintelui nerezidentla plata unei pensii de întreţinere în cuantum de 1/ 6 din venitul net realizat lunar , dar nu mai puţin de 1/ 6 din venitul minim pe economie, de la data sesizării instanţei până la împlinirea majoratului. Ia act de acordul părţilor privind următorul program de legături personale dintre părintele nerezident (mamă ) şi minoră: - Vizite zilnice la locuinţa minorei, în limita disponibilităţii copilului şi a programului şcolar, şi cu acordul tatălui; - două weekend-uri din lună, în prima şi a treia săptămână, de vineri ora 18:00 până duminică ora 16:00, cu preluarea minorei şi înapoierea la domiciliul tatălui; - zilele de naştere ale minorei sau ale părinţilor -în prezenţa ambilor părinţi, în măsura posibilităţilor ; - o săptămână în vacanţa de Crăciun, la începutul vacanţei, cu includerea sărbătorilor de Crăciun în fiecare an par; - jumătate din vacanţele şcolare, de comun acord, în funcţie de dorinţa şi disponibilitatea minorei. Definitivă. Ia act de precizarea părţilor de a nu solicita cheltuieli de judecată. Pronunţată azi, 30.06.2025, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei.
Document: 9879/2025 30.06.2025
Cel mai recent răspuns: Nina Crina , utilizator 15:27, 9 Iulie 2025
Buna ziua,

Instanta a luat act de invoiala partilor, in ce priveste divortul.

Reclamanta va reveni la numele avut anterior.

Autoritatea parinteasca va fi exercitata in comun , parintii vor lua deciziile majore din viata minorului.(efectuarea deplasarilor in strainatate, emiterea pasaportului individual pentru minor, decizia de a parasi tara, decizia de a efectua o interventie chirurgicala,etc).

Locuinta minorei va fi stabilita la mama.

Pensia de intretinere este reprezentata de 1/ 6 din veniturile ce au caracter de continuitate, de la data introducerii actiunii civile.

Programul de vizitare va fi exercitat in intervalele determinate in hotararea judecatoreasca.

m
Ultima modificare: Miercuri, 9 Iulie 2025
Nina Crina, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

30.06.2025 ora estimata: 08:30 complet: c12 m amânări tip solutie: ... Nina Crina Nina Crina 30.06.2025 Ora estimata: 08:30 Complet: C12 M amânări Tip solutie: Admite cererea Solutia pe scurt: Admite, astfel cum a fost modificată, cererea de ... (vezi toată discuția)
Custodie comuna dupa divort Desperados Desperados Buna ziua.In urma deciziei de divort...Am dat un copie-paste mai jos ,am niste intrebari daca ma poate ajuta cineva.Cat timp copilul e la el il.poate duce in ... (vezi toată discuția)
Mi se incalca drepturile omenesti ContSters231112 ContSters231112 Sotul meu a dat divort de mine de cand avea copilul 4 zile , prin lege copilul mi s-a incredintat mie dar fara a avea dreptul de a parasi domiciulul fara ... (vezi toată discuția)